(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Klasické muffiny-děkuji časopisu apetit

Potřebné ingredience
Ingredience: 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého 2 velká vejce, rozšlehaná 200 ml mléka 140 g krupicového cukru špetka pravé mleté vanilky nebo ½ sáčku vanilinového cukru 250 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva 1 lžička jemně mleté jedlé sody nastrouhaná hořká čokoláda
Postup přípravy
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.
2. Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a nstrouhanou čokoládu a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!
3. Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.
2. Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a nstrouhanou čokoládu a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!
3. Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.

těsto s nastrouhanou čokoládou

nalité na plech kde jich je dvanáct
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Vlasta33
(upraveno)
23. 11. 2010, 18:13
šikulka




nahlásit