Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Jednoduché kiwi řezy, tvarohovo-pudingové

0.0
Jednoduché kiwi řezy, tvarohovo-pudingové

Potřebné ingredience

Kakaový korpus ze 2 vajíček (žloutky utřít do pěny s 80g cukru, přišlehat lžíci, dvě kakaa a dvě lžíce vody, ušlehat sníh z bílků, a obojí spojit s 80g polohr. mouky a špetkou PDP), vanilkový puding z 300ml mléka smíchaný s půlkou vaničky tvarohu, kiwi, čilé dortové želé (dělala jsem z 250ml ananasového džusu).

Postup přípravy

Upéct korpus, vyndat z formy, pokapat griotkou, vrátit zpátky do formy, navršit náplň a uhladit, poklást kiwi, zalít želé připraveným podle návodu.

Na náplň jsem použila tento puding. Osladila jsem ho třemi lžícemi třtinového cukru, vychladlý (za průběžného míchání) smíchala s polovinou vaničky tvarohu

Děláno v ráfku 18x18cm, kdo nemá, může si udělat manžetu z alobalu.
Lépe nechat ve formě do druhého dne, aby zákusek zvlhnul, ale neoschnul.

Vyrobeno 8 takovýchto kousků.
Plátky pomeranče, vložené po obvodu korpusu ještě před naplněním, měly ucpat formu, protože korpus se po vychladnutí smrskne a u stěn formy zůstane malá mezírka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Cipisačka 22. 11. 2010, 22:09
To si jako dneska jooo jen tak mezi uklízením jooo - uffff to že se ti nevyrovnám je mi jasno již dlouho ale takhle lehce já snad neumím ani krupičnou kaši. :-S
Lenka H. K. 22. 11. 2010, 23:59
@Cipisačka Pf, jsem toho dneska moc nepoklidila, dopoledne teda vůbec. Našla jsem včera při hloubkové inspekci na dně ovocného šuplíku pytel dosti měkkých kiwi :^), tak aby se nevyhodily *-) (H). (Krupičnou kaši teda nevím, jestli umím, to už ani nepamatuju, kdy jsem dělala, ale myslím, že mi z toho jednou vyšel celkem kvalitní kyt na okna :-p.)
chalupnicka 22. 11. 2010, 19:55
vypadají úžasně (C) (clamp) (L)
gonzar 22. 11. 2010, 19:15
Jé, to je krásný pro oči. Ale nejraději bych to hned ochutnala. Krásný zákusek. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie