(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Išlské mandlové
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g strouhaných mandlí, 70 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 žloutek džem na slepení, čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky, másla, mandlí, cukru, citronové šťávy a žloutku vypracujeme vláčné těsto, necháme v lednici odležet, vyválíme a vykrajujeme tvary. Po upečení slepíme džemem a polejeme čokoládovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
9. 12. 2010, 11:11
hned vyzkouším
Janka.S
(upraveno)
8. 12. 2010, 10:40
Pavli jak děláte tu ozdobu nahoře?
PavluskaK
(upraveno)
21. 12. 2010, 14:07
@Janka.S
Jani, to je velice jednoduché... polejete polevou, necháte malilinko zatuhnout a pak vezmete polevu jiné barvy a jedním směrem uděláte proužky, pak vezmete párátko nebo špejli (já dělám mini cukroví, takže používám párátko) a kolmo to přes ty proužky přejedete, tím Vám vzniknout ty špičičky... a můžete přejet jen v jednom směru nebo to střídat, jednu linku tam a druhou zpátky... snad jsem to popsala pochopitelně... Přeji ať se zdobení vydaří a krásné svátky vánoční
vevercak78
(upraveno)
4. 12. 2010, 20:45