PERNÍČKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: asi na 10 figurek. 200 g hladké mouky 70 g moučkového cukru 75 g tekutého medu 75 g másla či hery 1 vejce ¼ lžičky jedlé sody tlučený anýz, nové koření a hřebíček (celkem ½ lžičky) Poleva: 250 g moučkového cukru 1 bílek 1 lžíce vody Práškový cukr a bílek utřeme s jednou lžící vody do hladka.
Postup přípravy
V míse si smícháme 200g hladké mouky + 70g moučkového cukru + 75g medu + 1 vejce + 75g másla či hery + ¼ lžičky jedlé sody + koření. Vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme minimálně na půl hodiny (lépe na hodinu) do lednice.Vál si pomoučíme hladkou moukou a vyválíme z těsta plát asi 4 milimetry silný. Vykrájíme formičkami a znovu zbytky těsta vyválíme.Plech si vyložíme pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200˚ C přibližně 10 minut. Poté plech vyndáme z trouby a perníčky necháme vychladnout.Připravíme polevu a pak zdobíme ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé