(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
ČOKOLÁDOVÁ PĚNA
Potřebné ingredience
Ingredience: 180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa) 1 lžíce másla 3 vejce, bílky a žloutky odděleně 2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu cukr na přislazení
Postup přípravy
Příprava jídla
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.
Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.
Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bongio
(upraveno)
18. 11. 2010, 23:30