Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Vlhká černá buchta :-)))

0.0
Vlhká černá buchta :-)))

Potřebné ingredience

Těsto - 3 skleničky kefíru, 3 skleničky hladké mouky, 3 skleničky cukru moučka,3 lžíce hořkého kakaa, 1/2 skleničky oleje, 1 lžička jedlé sody Poleva - citronka, moučkový cukr

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, vylijeme na plech a upečeme..
Citr. šťávu a moučk. cukr smícháme a potřeme ještě horkou upečenou buchtu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

capice123 21. 10. 2016, 13:16
Já sělala kefírovku trovna včera. Mám teda trochu jiny recept (1 kefir, 300 g hl. mouky, 2 dcl oleje, 120 g cukru, 1 vejce, 1 lžička sody, kakao, rozinky, na crch natřít marmošku nebo čokoládu a posypat kokosem). Jenže jsem zjistila,že kefír je zkažený :´( Dala jsem tedy 0,5 l mléka a výsledek stejný :-D Krásně vlhká buchtička...
danima3 21. 10. 2016, 12:42
není tady někdo rasista :-@ :-D :-D :-D (Y) jinak tyhle buchty taky můžem
evicela 21. 10. 2016, 8:26
zkuste místo jedné sklenky mouky dát sklenku ořechů, cukru je moc, bohatě stačí 1a1/2 sklenky a přidat štamprdli rumu
krišon 20. 10. 2016, 22:00
Vlhkou černou buchtu přejmenovali u nás doma na černou perlu .... je prostě hned upečená, stejně rychle snězená ....akorát polevu dělám z citronové šťávy ...
plamenek 21. 10. 2016, 6:32
@krišon Je to kefírka,jen ten recept mám trošku jinak,méně cukru. Upečenou potírám mým džemem a polévám měkkou polevou z kakaa. Včera jsem ji pekla ,-).
krišon 21. 10. 2016, 9:58
@plamenek Taky dávám o dost méně cukru, ale to já u všech zdejších receptů .... ráda používám hnědý ....
krišon 21. 10. 2016, 9:58
@plamenek Kdyby hnědý nebyl tak drahý
laskonka333 20. 10. 2016, 17:31
(C)
MišelaD 19. 10. 2016, 21:17
Dobrý den, jak velká má být ta sklenička na odvážení - jaký objem? Děkuji :-)
plamenek 21. 10. 2016, 6:34
@MišelaD Peču také na velký hluboký plech,ale mám to na váhu. Takže 1 kefír(0,5 l), 350 g hladké mouky,250 g cukru, 2 lžíce kakaa, 1,5 lžičky sody, 1dl oleje.
krišon 20. 10. 2016, 22:06
@MišelaD To máte jedno - když peču na velký plech s vysokým okrajem, tak používám hrnek 250 ml, když na pekáč tak skleničku o objemu 200 ml ....snad se na mne autorka nebude zlobit ...
nigina 10. 12. 2012, 22:54
Musím túto vlhkú čiernu buchtu :-D ako recept len a len pochváliť a rovnako aj Lucku za vtipné pomenovanie ,-) (smich) :-D Robila som vlhkú buchtu :-D teraz už druhýkrát a všetci si pošmákli (zajic) (zajic) Ja som ocenila (teda okrem názvu :-) ) bleskovú prípravu a jednoduchosť. Vrelo odporúčam všetkým |:o) a Lucke (L) (hello)
Maxinka 15. 12. 2012, 9:12
@nigina Děkuju, u nás je taky oblíbená (L)
nigina 1. 12. 2012, 0:19
Vlhká černá buchta :-D sa mi páči a zajtra ju upečiem |:o) (F) Vďaka (F) (L)
Maxinka 10. 12. 2012, 21:00
@nigina :-D (L)
Michaela_ 7. 2. 2012, 20:41
ten nazev ,-) ,-) ,-) ale urcite je dobra (Y)
Soňulína 9. 2. 2012, 13:35
@Michaela_ šmarjáá míšo vy jste ale srandistka :-D
Soňulína 7. 2. 2012, 8:19
jdu na to (L)
Maxinka 7. 2. 2012, 20:39
@Soňulína jak se povedla (L) (L)my měli včera jednu várku a dneska novou ,-) (L)
Soňulína 8. 2. 2012, 9:40
@Maxinka je moc dobrá-já ji mám u sebe trošinku jinou jako kefírovou buchtu-je to hodně podobné,ale chtěla jsem vyzkoušet přímo toto
Visnery 26. 12. 2011, 13:15
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie