(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Vlhká černá buchta :-)))

Potřebné ingredience
Těsto - 3 skleničky kefíru, 3 skleničky hladké mouky, 3 skleničky cukru moučka,3 lžíce hořkého kakaa, 1/2 skleničky oleje, 1 lžička jedlé sody Poleva - citronka, moučkový cukr
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, vylijeme na plech a upečeme..
Citr. šťávu a moučk. cukr smícháme a potřeme ještě horkou upečenou buchtu
Citr. šťávu a moučk. cukr smícháme a potřeme ještě horkou upečenou buchtu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

capice123
(upraveno)
21. 10. 2016, 13:16
Já sělala kefírovku trovna včera. Mám teda trochu jiny recept (1 kefir, 300 g hl. mouky, 2 dcl oleje, 120 g cukru, 1 vejce, 1 lžička sody, kakao, rozinky, na crch natřít marmošku nebo čokoládu a posypat kokosem). Jenže jsem zjistila,že kefír je zkažený
Dala jsem tedy 0,5 l mléka a výsledek stejný
Krásně vlhká buchtička...


nahlásit

danima3
(upraveno)
21. 10. 2016, 12:42
není tady někdo rasista
jinak tyhle buchty taky můžem





nahlásit

evicela
(upraveno)
21. 10. 2016, 8:26
zkuste místo jedné sklenky mouky dát sklenku ořechů, cukru je moc, bohatě stačí 1a1/2 sklenky a přidat štamprdli rumu
nahlásit

krišon
(upraveno)
20. 10. 2016, 22:00
Vlhkou černou buchtu přejmenovali u nás doma na černou perlu .... je prostě hned upečená, stejně rychle snězená ....akorát polevu dělám z citronové šťávy ...
nahlásit

plamenek
(upraveno)
21. 10. 2016, 6:32
@krišon
Je to kefírka,jen ten recept mám trošku jinak,méně cukru. Upečenou potírám mým džemem a polévám měkkou polevou z kakaa. Včera jsem ji pekla
.

nahlásit

krišon
(upraveno)
21. 10. 2016, 9:58
@plamenek
Taky dávám o dost méně cukru, ale to já u všech zdejších receptů .... ráda používám hnědý ....
nahlásit

krišon
(upraveno)
21. 10. 2016, 9:58
@plamenek
Kdyby hnědý nebyl tak drahý
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
20. 10. 2016, 17:31

nahlásit
MišelaD
(upraveno)
19. 10. 2016, 21:17
Dobrý den, jak velká má být ta sklenička na odvážení - jaký objem? Děkuji

nahlásit

plamenek
(upraveno)
21. 10. 2016, 6:34
@MišelaD
Peču také na velký hluboký plech,ale mám to na váhu. Takže 1 kefír(0,5 l), 350 g hladké mouky,250 g cukru, 2 lžíce kakaa, 1,5 lžičky sody, 1dl oleje.
nahlásit

krišon
(upraveno)
20. 10. 2016, 22:06
@MišelaD
To máte jedno - když peču na velký plech s vysokým okrajem, tak používám hrnek 250 ml, když na pekáč tak skleničku o objemu 200 ml ....snad se na mne autorka nebude zlobit ...
nahlásit

nigina
(upraveno)
10. 12. 2012, 22:54
Musím túto vlhkú čiernu buchtu
ako recept len a len pochváliť a rovnako aj Lucku za vtipné pomenovanie
Robila som vlhkú buchtu
teraz už druhýkrát a všetci si pošmákli
Ja som ocenila (teda okrem názvu
) bleskovú prípravu a jednoduchosť. Vrelo odporúčam všetkým
a Lucke











nahlásit

Maxinka
(upraveno)
15. 12. 2012, 9:12
@nigina
Děkuju, u nás je taky oblíbená

nahlásit

nigina
(upraveno)
1. 12. 2012, 0:19
Vlhká černá buchta
sa mi páči a zajtra ju upečiem
Vďaka





nahlásit

Maxinka
(upraveno)
10. 12. 2012, 21:00
@nigina


nahlásit

Michaela_
(upraveno)
7. 2. 2012, 20:41
ten nazev
ale urcite je dobra




nahlásit
Soňulína
(upraveno)
9. 2. 2012, 13:35
@Michaela_
šmarjáá míšo vy jste ale srandistka

nahlásit
Soňulína
(upraveno)
7. 2. 2012, 8:19
jdu na to

nahlásit

Maxinka
(upraveno)
7. 2. 2012, 20:39
@Soňulína
jak se povedla
my měli včera jednu várku a dneska novou




nahlásit
Soňulína
(upraveno)
8. 2. 2012, 9:40
@Maxinka
je moc dobrá-já ji mám u sebe trošinku jinou jako kefírovou buchtu-je to hodně podobné,ale chtěla jsem vyzkoušet přímo toto
nahlásit

Visnery
(upraveno)
26. 12. 2011, 13:15


nahlásit