(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Ovocné knedlíky nekynuté
Potřebné ingredience
mléko,hrubá krupice,sůl,vejce,polohrubá mouka,hladká mouka-na těsto
Postup přípravy
Tohle těsto na knedlíky se nelepí (nepatlá se na ruce) a nerozváří se.Pro 4 osoby stačí 0,6 l mléka.Dáme je vařit,přidáme špetku soli , do vařícího mléka tenkým praménkem sypeme krupici dokud kaše nezhoustne,vařečka v ní musí stát a musí se odlupovat ode dna.Přikryté necháme vychladnout.Ještě vlažné vyklopíme na pomoučněný vál , přidáme vejce a těsto zpracujeme ,postupně přisypáváme po hrstce polohrubé mouky ,dokud se těsto nepřestane lepit na vál.Přidáme ještě hrst hladké mouky a těsto zpracujeme do hladka.Z části těsta vyválíme plát,rozkrájíme na čtverce a poklademe omytým okapaným ovocem.Tvoříme knedlíky,které vaříme v osolené vodě,dokud nevyplavou,potom ještě asi 3 minuty.Hotové posypeme strouhaným tvarohem,nebo mákem s cukrem a pojijeme máslem(my máme rádi knedlíky polité smetanovým tvarohem ochuceným vanilkou a naředěný mlékem)Já si udělám vždy těsta víc a hotové syrové knedlíky dám zamrazit a když někdy není čas vařit,stačí vyndat knedlíky z mrazáku a ještě zmrzlé je dát vařit.Tady ale pozor!!!Nevařit je déle než 3 min. mohly by popraskat.
Ovoce omyjeme a necháme dobře okapat-lépe se potom balí.
Kaše musí být hustá,vaříme dokud se neodlepuje ode dna.
Zpracujeme těsto , aby se nelepilo a bylo vláčné.
Do čtveců z těsta balíme ovoce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
horys
(upraveno)
23. 7. 2015, 12:22
Tak jsme právě dopapali knedlíčky a jsou superrrrr děkuji za receptík
andílek pavla
(upraveno)
20. 6. 2006, 9:42
Kolik se tam dává vajec? na těch 0,6l mléka jedno? Nebo je prostě všechno od oka, jen aby byla dobrá konzistence?
Casablanka
(upraveno)
20. 6. 2006, 11:51
@andílek pavla
Dobrý den.Já dávám jen jedno,ale pokud děláte z jednoho litru a více , tak bych dala dvě.Jinak mouku dávám od oka,aby se těsto nelepilo a bylo vláčné.
andílek pavla
(upraveno)
20. 6. 2006, 12:36
@Casablanka
Dělala jsem to z litru a tak dala vejce dvě. No a mouky bylo teda docela dost. Pořád se mi to trochu lepilo, ale nakonec jsem to nějak uplácala. A nejsou špatné.
Casablanka
(upraveno)
20. 6. 2006, 15:40
@andílek pavla
Já dělám kaši hodně hustou,že v ní lžíce stojí ,nemusím potom dávat tolik mouky,a jak se těsto přestane tolik lepit,dám mouku hladkou,i při válení plátu, a jde to pak dobře.Jinak mám ještě vyzkoušené bramborové těsto s tím to jde taky celkem dobře.
andílek pavla
(upraveno)
20. 6. 2006, 16:23
@Casablanka
taky jsem ji měla hustou, až už nešla ani míchat, ale možná bylo těsto ještě trochu teplejší než než vlažné A možná i proto, ale všem doma chutnali, takže není co řešit
Casablanka
(upraveno)
20. 6. 2006, 17:54
@andílek pavla
Asi to bude tou teplotou.Ale hlavní je ,že se knedlíky nakonec povedly a všem chutnalo.