(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Tiramisu
Potřebné ingredience
na docela velký pekáč ve dvou vrstvách je třeba
500g (2 kelímky) sýra mascarpone
500g (2 kelímky) sýra ricotta
(můžete nahradit tvarohem, ale to jsem nezkoušela)
2-3 pytlíky piškotů savoiardi
velký hrnek VELMI silné černé kávy
velký hrnek kahlúy (kávový likér) – někdo má radši ořechový likér
3 vejce (čerstvá a vůbec nejlépe domácí - vzhledem k tomu, že je budete jíst syrová)
1-3 pytlíky vanilkového cukru (podle chuti)
kakao a nastrouhaná čokoláda na posypání
Postup přípravy
Doba přípravy cca 1/2 – 3/4 hodiny, pak se přes noc chladí
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme se sýrem a cukrem, pak přidáme sníh.
Kávu a likér slijeme dohromady.
Do připravené nádoby dáme vrstvu krému, na ní poklademe vrstvu piškotů, které namočíme do kávy s likérem (ne dopředu, až těsně předtím, nebo se moc nacucají), pak zase vrstvu krému atd. Končíme vrstvou krému, kterou posypeme kakaem (jemně, přes cedník) a případně nastrouhanou čokoládou.
Necháme několik hodin vychladit v lednici. Vzhledem k přítomnosti syrových vajec nedoporučuji příliš dlouho skladovat!
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme se sýrem a cukrem, pak přidáme sníh.
Kávu a likér slijeme dohromady.
Do připravené nádoby dáme vrstvu krému, na ní poklademe vrstvu piškotů, které namočíme do kávy s likérem (ne dopředu, až těsně předtím, nebo se moc nacucají), pak zase vrstvu krému atd. Končíme vrstvou krému, kterou posypeme kakaem (jemně, přes cedník) a případně nastrouhanou čokoládou.
Necháme několik hodin vychladit v lednici. Vzhledem k přítomnosti syrových vajec nedoporučuji příliš dlouho skladovat!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé