(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Slaný štrúdl
Potřebné ingredience
listové těsto (vystačí na 3 štrúdly)
mák nebo kmín na posypání
na plnící směs:
300g anglické slaniny
300g tvrdého sýra (např. eidamu nebo ementálu)
několik vajec (já jich dávám jen tolik aby to drželo pohromadě, ale může jich být i víc)
pár kyselých okurek
Postup přípravy
Doba přípravy cca 1/2 hodiny, pak se další 1/2 hodiny peče
Všechno to nakrájíme na malé kousíčky (kromě vajec, ty do toho jen rozbijeme :-) a jeden bílek si necháme stranou), smícháme to, rozválíme těsto, naplníme, zabalíme, potřeme bílkem a posypeme kmínem nebo mákem a dáme upéct.
Dá se to servírovat teplé i studené, úspěch zaručen!
Varianta:
špenát a niva (vyzkoušeno, zejména ženské po tom šílely :-))
Špenát je předtím potřeba trochu osmahnout na pánvi s trochou olivového oleje - jen tolik aby změkl.
Všechno to nakrájíme na malé kousíčky (kromě vajec, ty do toho jen rozbijeme :-) a jeden bílek si necháme stranou), smícháme to, rozválíme těsto, naplníme, zabalíme, potřeme bílkem a posypeme kmínem nebo mákem a dáme upéct.
Dá se to servírovat teplé i studené, úspěch zaručen!
Varianta:
špenát a niva (vyzkoušeno, zejména ženské po tom šílely :-))
Špenát je předtím potřeba trochu osmahnout na pánvi s trochou olivového oleje - jen tolik aby změkl.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé