Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Slaný štrúdl

0.0
Slaný štrúdl

Potřebné ingredience

listové těsto (vystačí na 3 štrúdly)
mák nebo kmín na posypání

na plnící směs:
300g anglické slaniny
300g tvrdého sýra (např. eidamu nebo ementálu)
několik vajec (já jich dávám jen tolik aby to drželo pohromadě, ale může jich být i víc)
pár kyselých okurek

Postup přípravy

Doba přípravy cca 1/2 hodiny, pak se další 1/2 hodiny peče

Všechno to nakrájíme na malé kousíčky (kromě vajec, ty do toho jen rozbijeme :-) a jeden bílek si necháme stranou), smícháme to, rozválíme těsto, naplníme, zabalíme, potřeme bílkem a posypeme kmínem nebo mákem a dáme upéct.

Dá se to servírovat teplé i studené, úspěch zaručen!

Varianta:
špenát a niva (vyzkoušeno, zejména ženské po tom šílely :-))
Špenát je předtím potřeba trochu osmahnout na pánvi s trochou olivového oleje - jen tolik aby změkl.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie