(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Americké cookies z celozrnné špaldové mouky

Potřebné ingredience
300g celozrnné špaldové mouky hrubé, 200g tuku - buďto rostlinného margarínu ze zdravěnky, nebo např. půl na půl sezamový a slunečnicový olej, 1 velká lžíce kypřicího prášku v bio kvalitě (alnatura z dm), 100g sladidla (buď třtinového cukru, nebo datlového sirupu, nebo sladu). Dále mléko podle potřeby, nahrubo nasekaná hořká čokoláda (70%), mohou být i rozinky nebo oříšky, ale my máme nejraději jen s čokoládou.
Postup přípravy
Smícháme mouku s kypřicím práškem a s tukem a sladidlem, vznikne hodně husté těsto, které ředíme mlékem do polotuhé konzistence - špaldové mouka nasákne hodně tekutiny, takže je dobré těsto nechat chvilku odležet a pak ještě doředit. Vmícháme čokoládu a na plech vyložený pečicím papírem dáváme lžící anebo rukou (namáčenou ve studené vodě) malé hromádky. Pečeme do zlatova při 180 stupních asi 20 minut. Nejlepší jsou čerstvé křupavé, druhý den už to není ono, měknou. Je to rychlovka a moc dobré. U nás nevydrží nikdy úplně vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé