Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Tartiflette

0.0
Tartiflette

Potřebné ingredience

(pro 4 osoby)
600g brambor
1 malá cibule
1 reblochon (typický savojský sýr, má opravdu výrazný odér)
150g anglické slaniny
4 lžíce smetany
1 panák bílého vína
5g másla (nevím kolik je 5g másla, prostě trochu)
Sůl, pepř

Postup přípravy

Savojská specialita. Upozorňuji, že toto je pokus o překlad z francouzštiny, předkládám ho tak, jak jsem ho připravovala já.

Doba přípravy cca 3/4 hodiny

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na 1,5cm plátky (nebrala bych to tak vážně, rozhodně si na to neberte pravítko). Mezitím co se vaří, nakrájíme cibuli nadrobno, zpěníme ji na pánvi s máslem, až zesklovatí. Přidáme víno, a vaříme dokud nezbydou jen 2 lžíce tekutiny. V jiné pánvi zatím opečeme slaninu dokřupava.
Reblochon nakrájíme na plátky (v originálním receptu je to jinak – má se překrojit podél na dvě půlky,
ale takhle jsem to dostala v Meribelu v hospodě, tak se toho držím). Pak se nakrájené brambory hodí do zapékací mísy (já používám malé misky na jednu porci, vypadá to líp když se to servíruje), smíchají se s cibulí a slaninou, zalije se to smetanou a navrch se pokladou plátky reblochonu.
Tady začíná být originální recept nějaký divný, zakrývají to alobalem, přesypávají a tak, já už jsem to jenom šoupla do trouby předehřáté na maximum a zapekla jsem to.

Servíruje se horké, se suchým bílým vínem.
Poznámka: Je to dobré i bez smetany a bez slaniny – vyzkoušeno. Vynechat cibuli a víno nedoporučuji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie