(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
švýcarská pomazánka
Potřebné ingredience
20 dkg goudy, 1 šlehačka ke šlehání ( tučnější ), pažitka
Postup přípravy
goudu jemně nastrouháme, zalejeme šlehačkou , přihodíme jemně pokrájenou pažitku a dáme zatuhnout do lednice, sůl není třeba sýr pomazánku dobře nachutí, určo vyzkoušejte je naprosto skvělá :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
15. 8. 2014, 15:17
Pomazánku vyzkouším, vypadá zajímavě, já dělám nivu a šlehačku, ale ta se šlehá a dává se do ní malá cibulka, tahle bude určitě vynikající, jen musím koupit tu goudu
tetakniha
(upraveno)
22. 8. 2014, 18:48
@tetakniha
Teda ta pomazánka, to je bomba, je snad lepší ještě než ta moje z nivy, hned jsem volala kolegyni ať si maže koupit goudu, fakt nemá chybu
Paluna
(upraveno)
16. 8. 2014, 13:03
@tetakniha
Radko, mohu Vás poprosit o přesný postup, kolik čeho a jak přesně děláte? Určitě bych ráda vyzkoušela.. Děkuji Pavlína
tetakniha
(upraveno)
17. 8. 2014, 11:38
@Paluna
No Pavli pokusím se, já ji dělám od oka, takže jedna malá cibulka, menší než pingpongový míček, nivy asi tak 100-120 g, kupuji takové ty výseče, 1 šlehačka na šlehání, jestli má 30 nebo 33 procent je jedno, obsahově je 200 g, cibulku hodně na jemno, já sekám v tzv. drťáku,dám do mísy, na to nastrouhám nahrubo nebo rozsekám v drťáku nivu, zaliji šlehačkou, vezmu mixér a šlehám do pěny, už nesolím ani nepepřím, rovnou mažu na jednohubky nebo veku, jednohubky zdobím hroznovým vínem, pomazánka je spíše taková pěna, pokud budete zkoušet, tak ať Vám chutná, až ji budu někdy dělat, tak ji vložím do receptů, hezký den, Radka
Paluna
(upraveno)
21. 8. 2014, 0:30
@tetakniha
Radko, musím Vám ještě jednou poděkovat - tak už je pomazánka vyzkoušená a je výborný, dneska (po uležení v ledničce -tedy jen zbytek, co zbyl..) snad ještě lahodnější... Děkuji a mějte se P.
tetakniha
(upraveno)
21. 8. 2014, 18:13
@Paluna
Moc děkuji, jsem ráda, že Vám chutná
Paluna
(upraveno)
17. 8. 2014, 20:55
@tetakniha
Radko, moc a moc děkuji, určitě vyzkouším - Nivu máme rádi a pěna bude určitě
littlenail
(upraveno)
15. 8. 2014, 14:26
Tak jsem právě udělala, ještě není naležená a chutná skvěle , večer máme oslavu narozenin tak dám na jednohubky. Nevěděla jsem kolik šlehačky, dala jsem kelímek a asi to tak má být ... ?
krejculinek
(upraveno)
21. 8. 2014, 16:13
@littlenail
ano ano, jeden kelímek
Paluna
(upraveno)
17. 8. 2014, 20:57
Tak včera vyzkoušeno a večer sežráno, nemůžu to napsat jinak, já si urvala 2 chlebíky namazané s pomazánkou a jinak vše padlo do spár manžela a musím Vám jí moc pochválit (mám to nařízené od manžela)!!! Doporučuji vyzkoušet, jednoduché a moc dobré..
krejculinek
(upraveno)
21. 8. 2014, 16:12
@Paluna
jsem ráda, že chutnala, recept jsem si vyloudila když jsem byla ve Švýcarsku, tam ji dělají každou neděli a mažou jí na takový jakob vánočkový cop co taky pečou každý víkend
VěrkaK.
(upraveno)
19. 11. 2010, 18:31
Dobrý večer, dnes jsem vyzkoušela, neměla jsem pažitku, pórek mám zmrzlý v mrazáku, tak mě napadlo namačkat tam česnek. Manžel ( , velmi chválím. Variacím na ochucení se meze nekladou. Výborné!!! Doporučuji. Věra.
krejculinek
(upraveno)
20. 11. 2010, 21:06
@VěrkaK.
taky už jsem dělala s česněkem a je taky super fantazii se meze nakladou, jsem ráda, že chutnala