Moje první perníková chaloupka, betlém a věnec
Potřebné ingredience
Recept na těsto: 650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, citrónová šťáva.
Postup přípravy
Doporučuju, hustší sníh, protože pak jdou udělat krásně rampouchy. Měla jsem z nich strach, ale když to šlo mě, tak to půjde všem...
Betlém
Kravička vypadá spíš jako oslík, ale co, mám radost, že to vůbec všechno drží jak má.
Chalopka s betlémem
Přední čelo chaloupky mi při strouhání boku prasklo, tak jsem to slepila a pod okno dala pár rampouchů a taky dobrý
Adventní věnec
Máme rádi takový to přírodno, proto svíčky z včelího vosku a lýko s mašličkama
Ještě jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé