(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Citronová buchta
Potřebné ingredience
900g pol. mouky, 300g ml. cukr, 200ml oleje, 500ml 12% smetany, 2 vejce, strouhaná kůra z 1 citronu (může se přidat i kůra s pomeranče), šťáva z půl citronu,1 vanil.cukr, 2 č.lž. jedlé sody
Postup přípravy
Všechny přísady promícháme, dáme péct na vymazaném a moukou vysypaném plechu na 180 stupňů na 25 - 30 minut. Vrch má být pěkně dozlatova. Při podávání se popráší cukrem. Je podobná bábovce a kdo nemá rád krémové nebo marmeládové, je ideální. Výborná ke kafíčku, čaji, mléku na snídani. Úplně se rozplývá. Recept jsem si našla, ale přísady pozměnila. Těsto po smíchání má být polotuhé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gaby837
(upraveno)
21. 11. 2010, 12:39
děkuji za recept, trošku jsme si ho vylepšili, než jsem dala buchtu péct potřela jsem ji ušlehaným tvarohem s cukrem, moc nám chutná
mill79
(upraveno)
21. 11. 2010, 17:48
@gaby837
Dobrý den, taky děkuji a určitě zase zkusím i Vaši verzi.