(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Francouzský čokoládový řez - Cake au chocolat
Potřebné ingredience
2 vejce, 90g másla,100g mletého cukru, 30g kakaa,90g hl.mouky,1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku pr.do peč.,60g šlehačky na šlehání-dávám odhadem 1/3 ze šlehačky na šlehání Kunín, máslo a mouka na vysypání formy.
Poleva: 1čokoládá 70% Lindt + 1 Figaro hořká (nebo 2 Figaro hořká), plátek másla,2pol.lžíce šlehačky-neušlehané, hrst hrozinek pořádně namočených v rumu nebo ve šťávě-když to budou děti.
Postup přípravy
V míse smíchám mouku, cukr, kakao a prdopeč. Vymažu si srnčí hřbet máslem a vysypu moukou. Rozpustím zvlášť máslo - já to dělám v mikrovlnce na 30%. Robotem ušlehám 2 vejce, přidám vanilkový cukr, šlehám do pěny a ručně vmíchám sypkou směs a rozpuštěné máslo. Pak dám zpět do robota a začnu zase intenzivně šlehat a pomaloučku vlévám tekutou hustou šlehačku. Najednou se těsto zase "zvedne" a je z něj našlehaná hmota. Naleju do formy a peču ve vyhřáté troubě na 180´C asi 40 minut-raději hlídejte, zkoušejte špejlí, ale neotvírat troubu dřív, jak za 25 minut. Po upečení vyklopím na mřížku a nechám vychladnout. Pak scedím namočené hrozinky-ale nevymačkávat je! Nalámu čokoládu do skleněné misky, přidám máslo a šlehačku a vložím do horké vypnuté trouby a ono se to příjemně všechno rozehřeje, rozpustí - vyndám, důkladně promíchám, pokud je poleva moc hustá mohu přidat kapku šlehačky. Upečený řez poleju troškou polevy, naskládám hrozinky a poleju zbytkem polevy, dám důkladně vychladit a řežu horkým nožem! Poleva není úplně ta tvrdá, lámavá, jde o to, že na talířku začne být po chvilce měkká a rozplývající se na jazyku :-)! Může se podávat se šlehačkou, my ho máme rádi jen tak černý. Je to přeložené z francouzské čokoládové kuchařky a móóóóóc dobré.
Na řezu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
spero
(upraveno)
7. 5. 2012, 19:08
Aličko, náhodou jsem tady zahlédla váš recept, ihned vyzkoušela a moc jsme si pochutnali, se šlehačkou je to naprostá lahůdka. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4049472
AliceM
(upraveno)
10. 5. 2012, 14:26
@spero
Ivo, děkuji za zprávičku a fotku ! Skvělé, jak se vám podařil - a je to dobrůtka . Oni ti Francouzi vědí, co je dobré .
Vera N
(upraveno)
2. 5. 2012, 8:21
andyy
(upraveno)
2. 5. 2012, 4:57
juvajuva
(upraveno)
1. 5. 2012, 22:00
Kacur
(upraveno)
7. 10. 2009, 20:48
Ali, už jdu zase péct Váš čokoládový řez Všem ho moc doporčuji. Je to lahoda neskutečná! A musím se přiznat,že vždycky ho peču z dvojité dávky do 2 srnčích hřbetů a stejně je málo Děkují za bezva receptík
AliceM
(upraveno)
9. 10. 2009, 15:15
@Kacur
Ať chutná, musím také vymyslet, co tento týden upečeme
onasi
(upraveno)
27. 12. 2007, 19:57
mnam mnam... krasa... az zapomeneme na cukrovi vrhnu se do peceni ...
AliceM
(upraveno)
27. 12. 2007, 21:47
@onasi
Dáši, je to mňamka, pak dejte vědět a krásný konec roku !!!!
Koblížci
(upraveno)
25. 11. 2007, 9:12
Tak jsem se rozhodla a spáchám ho na štědrý večer..už se těším!!
AliceM
(upraveno)
25. 11. 2007, 13:10
@Koblížci
Leni super, na štědrý večer ho můžete určitě vylepšit i tou šlehačkou , ať se podaří a dejte pak vědět! Moc a krásné
cucoriedka
(upraveno)
21. 11. 2007, 21:25
Tak jsem dnes vyzkousela z jedne a pul davky-a na plech, na vrch jsem natrela hustou kysanou smetanu s troskou cukr moučky , posypala broskvovym tangem a jeste cistym kakaem....no musim rict-mnamka Testo je vyborne, a tesim se ze jednou tento kolacek udelam jak pisete-s temi rozinkami.Nyni moje deti rozinky nepapaji ....coz me stve ale doufam ze se to zmeni Diky za recepticek, výýýýbornýýýý a doporučuji!!!!!
AliceM
(upraveno)
22. 11. 2007, 15:20
@cucoriedka
Míšo to mám obrovskou radost, ta Vaše varianta je víc miminkovská , ta moje víc opilá . Mějte se krásně!!!!