(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
♣♣♣Segedínský guláš♣♣♣
Potřebné ingredience
1 kg plecka,500 g kysaného zelí,šlehačka,sůl,pepř,sladká paprika,hladká mouka,drcený kmín,sádlo,2 cibule,
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nasekanou cibulku,přidáme na kostky nakrájené maso,prudka osmahneme,pak ztlumíme,zaprášíme paprikou,pepřem a kmínem,lehce osolíme a opékáme do poloměkka,pak přidáme pokrájené zelí,podlijeme vývarem,osolíme,pod poklicí dusíme doměkka.Nakonec ve smetaně rozmícháme mouku a zahustíme,jak máme rádi,nebo uděláme klasickou jíškou,kterou vmícháme do guláše,podáváme s houskovým knedlíkem
Na sádle osmahneme nasekanou cibulku
Pak vhodíme na kostky nakrájené plecko,zprudka osmahneme až se zatáhneme,ztlumíme plamen
Posypeme paprikou,osolíme,opepříme,okmínujeme,lehce osmahneme
Přidáme pokrájené zelí,zalijeme vodou s masoxem,přiklopíme a dusíme doměkka asi hod a půl až dvě
Dusíme doměkka,pak si rozkvedláme ve smetaně mouku
Nalijeme do guláše,povaříme si 10 minut,aby se vytratila chuť mouky,dochutíme solí,cukrem a podáváme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evicka-móda
(upraveno)
3. 6. 2015, 10:50
Zrovna se vaří Děláme již po několikátý a je skvělý Díky za inspiraci
KáKá
(upraveno)
7. 6. 2015, 21:02
@Evicka-móda
děkuji vám moc