CHUDÍ RYTÍŘI anebo co se staršími rohlíky
Potřebné ingredience
rohlíky (můžou být i 1-2 dny staré, ale ne na strouhání), vejce, hladká mouka, sůl, mléko, trochu prášku do pečiva, hořtice a sýr, olej nebo sádlo,
Postup přípravy
Samozřejmě lze udělat i z plátků večky. Také je možné nastrouhat do těstíčka tvrdý sýr.
Chcete opravdu smazat recept?
Rohlíky rozpůlíme a podélně rozkrojíme.
Rozkrojené rohlíky pomažeme taveným sýrem nebo pro dospělé či větší děti plnotučnou hořticí.
Připravíme si těstíčko ze 2 celých vajec, trochu mléka, soli a hladké mouky a trošku prášku do pečiva. Těstíčko nesmí být příliš řídké, aby moc nestékalo z rohlíků.
Rohlíky (nespojené, jenom tedy ty čtvrtky rohlíků) namočíme do těstíčka a dáváme do mírně rozpáleného oleje či sádla na pánvičku, kde upečeme z obou stran. Je jedno, jestli nejdřív dáme péct tou namazanou stranou či tou druhou nenamazanou stranou.
Podáváme s kečupem, čerstvou zeleninou nebo jen s kys. okurkami. Prostě co se doma najde.
Doporučuji konzumovat teplé, čerstvé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé