(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Medové kornoutky:
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 1 pol. lžíce mléka, 150 g medu, 2 žloutky, trocha sody.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka, upečeme a ihned po vytažení z trouby stáčíme pomocí kužele do kornoutků. Pečte jen pár kusů, abyste stihli stáčet, jinak velmui rychle ztvrdnou (po naplnění krémem změknou). Okraje máčíme do čokolády a strouhaných lískáčů. Plníme krémem: 1/4 l smetany na šlehání, 90 g krystalu, 1 van. cukr, 100 g pražených umletých lískáčů - svaříme, necháme vychladit a postupně vmícháme do vyšlehaného másla (350 g)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
simonakl
(upraveno)
1. 1. 2014, 14:37
Luxusní, zařazuji mezi cukroví, které budu péct pravidelně
Barčinka V
(upraveno)
13. 12. 2011, 17:38
děkuji moc za recept chtěla bych se zeptat na kolik stupňů a jak dlouho je pečete? Dnes budu dělat těsto a zítra je budu péct. Předem děkuji za radu