(recept
si oblíbilo 178 návštěvníků)
PĚNOVÍ INDIÁNCI

Potřebné ingredience
6 bílků 200 g cukru krupice 1 jahodový vitacit 1 balíček piškotů 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy
1.Bílky s cukrem a vitacitem šleháme elektrickým šlehačem 20 minut ve vodní lázni. Vodní lázeň hřejeme na mírném ohni, aby se nám bílky neuvařily.
2. Vzniklou hmotu naplníme do čistého cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a stříkáme na piškoty. Můžeme použít i upečená linecká kolečka.
3. Indiánky namáčíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.
DOBROU CHUŤ !!
2. Vzniklou hmotu naplníme do čistého cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a stříkáme na piškoty. Můžeme použít i upečená linecká kolečka.
3. Indiánky namáčíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.
DOBROU CHUŤ !!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

brucha
(upraveno)
18. 12. 2013, 23:46
















nahlásit
Opeth
(upraveno)
15. 11. 2012, 16:08
určitě chci indiánky vyzkoušet ale zajímá mě jak dlouho asi vydrží? plánuji udělat na vánoce

nahlásit

EVA.Z.
(upraveno)
9. 10. 2012, 22:46






nahlásit
VeronikaAB
(upraveno)
16. 12. 2011, 23:10
nemužu sehnat vitacit jahodový

nahlásit

zofka1
(upraveno)
22. 12. 2010, 11:24
tak doted jsem si myslela,že jsem docela dobra,ale prostě mě nešly mačet v te čokoladě
,bych se zblaznila.tak jak je udělat jako krasné indianky a ne jako paskřivce?
jinak jsou velmi dobré.




nahlásit
moonnca
(upraveno)
20. 12. 2010, 11:45
Včera jsem je dělala, porpvé v životě se strachem, ale povedli se na 1*. Pár rad začátečníka : suroviny jsem všechny dala do kastrůlku (i bílky jen rozkleplé) a až poté začala šlehat ve vodní lázni - tu jsem stáhla aby uplně nebublala, jen perličkovala. Plnění šlo lépe když jsem vyskládala piškoty na plech, prve jsem si piškot držela v ruce, ale z toho byli indiánci křiví. Dala jsem je na 15min to trouby 100st. až byli na omak suší máčela jsem, nepovedli se mi asi jen dva velcí ti mi tam spadli, ale když člověk udělá velikost vosího hnízda, nebo malinko větší, tak určitě nesjedou do čokolády. Díky za vynikající recept






nahlásit

Kadlatko
(upraveno)
18. 12. 2010, 12:46
Tak jsem vyzkoušela
chuťově pěna výborná, dokonce to i drželo tvar, ale namáčení do čokošky horor-vedle deseti jakš takš indiánků hromada glcanců, když bych dělala příště, tak asi bych to čokoládou jen postříkala. Jako vánoční cukroví to není, to je na další den na spotřebu. Asi mám volšový ruce, ale za mě už to pokoušet nebudu.

nahlásit

agant
(upraveno)
16. 12. 2010, 12:43
dobrý den, tak jsem je včera dělala a jsou vynikající. jen jsem je před namáčením do čokolády dala na chvíli do trouby , aby mi udělali krustičku a neroztekli se pod čokoládou.


nahlásit
Petra Veverkova
(upraveno)
11. 12. 2010, 15:05
Moc prosím,kolik té marmelády?
nahlásit
babeta99
(upraveno)
10. 12. 2010, 13:59
dobrý den indiánci se mi moc líbí a asi je na Vánoce vyzkouším, jen bych se chtěla zeptat jak dlouho se dají skladovat?
nahlásit

citren
(upraveno)
8. 12. 2010, 22:28


nahlásit
petrušak
(upraveno)
7. 12. 2010, 7:48
mate je užasne ja indianky miluju a hned je vyzkoušim






nahlásit
breberunka
(upraveno)
2. 12. 2010, 12:01
Dobrý den, ráda bych zkusila Vaše indiánky, ale mám obavu, zda je zvládnu, můžete mi říct, jak dlouho před Vánoci indiánky pečete a jak dlouho vydrží a případně kolik je asi kusů z jedné dávky.Děkuji, jinak jste moc šikovná







nahlásit

lemulka
(upraveno)
29. 11. 2010, 18:59
Ráda bych měla dotaz - chci je letos zkusit, vždy mi zbydou bílky a kokosky doma nikdo nechce. Když vyšlehám ten sníh, dám ho na chvíli do lednice. Pak nastříkám na piškoty a do té čokolády je obracíte a namáčíte? Nespadne mi to z toho piškotu? Díky Lenka
nahlásit
breberunka
(upraveno)
2. 12. 2010, 12:07
@lemulka
to by mě také zajímalo, pořád si to promýšlím..

nahlásit
rapant
(upraveno)
26. 11. 2010, 19:31
Dobrý den, můžu se zeptat,kde se dá koupit ten jahodový vitacit???Hledala jsem ho v Tescu a Kauflandě,ale marně.Děkuji za radu Petra

nahlásit

Zuzkanka_eclat
(upraveno)
29. 11. 2010, 19:28
@rapant
V globusu ho maji

nahlásit

udo1030
(upraveno)
27. 11. 2010, 23:38
@rapant
Musíte hledat spíše menší samoobsluhy. U nás běžně k sehnání v sámošce na sídlišti





nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
19. 11. 2010, 10:53
mohu dotaz ??? jak vyzrajete nad salmonelou


nahlásit

udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 12:00
@
Pokud jste recept četla, tak bílky se 20 minut vaří ve vodní lázni . Tak asi tak......





nahlásit

ssonda
(upraveno)
17. 11. 2010, 19:05
Bych se bála ten vitacit tam sypat hned do těch bílků.Taky je dělám ale s jahodovou marmeládou .Jo a vy je ale ozdobnou špičkou nastříkané nemáte

nahlásit

udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 23:38
@ssonda
Mám je nastříkané špičkou hladkou, ale psala jsem recept podle originálu. Nevěděla jsem ,že zde komentujoí maminky, které hledají jenom chyby
. Vitacit je úplně v pořádku. Díky němu se pěna obarví, ochutí a bílky krásně stuhnou a jsou pevné
.


nahlásit

ssonda
(upraveno)
20. 11. 2010, 8:27
@udo1030
....
nahlásit

udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 23:37
@ssonda
Recept není zkopírovaný, dostala jsem ho od manželovy maminky a fotku vlastní dodám až budu péct podruhé, nestihla jsem vyfotit, protože se po nich zaprášilo. Jestli jsem vás nějak ranila, tak se za to omlouvám.
V době adventu a vánočních příprav si myslím, že by na sebe měli být lidé slušní a ne se dohadovat kvůli jedné fotografii. Slibuji, že svojí fotku dodám.




nahlásit

ssonda
(upraveno)
20. 11. 2010, 8:27
@udo1030
To máte pravdu





nahlásit

SimonaV.
(upraveno)
16. 11. 2010, 12:30
Vypadají úžasně a určitě je letos vyzkouším
Můžu se jenom zeptat na ten vitacit? Máte ho tam kvůli barvě a chuti nebo má jinou podstatnou úlohu? A jde to i bez něj? Děkuji





nahlásit

udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 10:40
@SimonaV.
Určitě můžete přidat i marmeládu





nahlásit
lolia
(upraveno)
15. 11. 2010, 15:16
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu dělala sem indiánky a pokaždé jak sem je nastříkala na piškot se mi krém hned rozplácnul kde můžu být chyba prosím o radu děkuji

nahlásit
lolia
(upraveno)
17. 11. 2010, 18:58
@lolia
Moc děkuji za odpověd doufám že pak už konečně budou jaké maj být

nahlásit

udo1030
(upraveno)
15. 11. 2010, 15:47
@lolia
Musíte krém ušlehat do tuhé konzistence ve vodní lázni, jako na pěnové pečivo. Nastříkané nechat chvíli zatuhnout a pak namáčet do čokolády. Čokoláda nesmí být horká!!!
nahlásit

Marci75
(upraveno)
13. 11. 2010, 19:07
Vypadají báječně a mám je chuť zkusit.
Mohla bych poprosit o podrobný postup, jak ty bílky vyšlehat? Vodní lázeň, vím co je
Ale : Mám nejdřív vyšlehat samotné bílky a pak do nich cukr a vitacit přidávat? Nebo to vyšlehat všechno najednou - dát cukr do ještě tekutých bílků? A nebude v bílkách "křupat"? Rozpustí se? A jak teplou vodu máte v té lázni - horkou, ale ne vyřící? Nebo jen teplou, aby se do ní dalo sáhnout rukou?
Mám blbé otázky, ale děkuji za pochopení, na cukroví já jsem dřevo





nahlásit