(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Francouzké brambory
Potřebné ingredience
Suroviny:
60 dkg vařených brambor
2 cibule
20 dkg klobásy
4 vejce
1 sladká smetana
25 dkg tvrdého sýra
sůl, pepř
červená sladká paprika
olej
strouhanka
Postup přípravy
Postup: vařené brambory nakrájíme na kolečka, nakrájenou cibuli orestujeme do zlatova, 3 vejce uvaříme na tvrdo a nakrájíme na kolečka. Do vymazané a vysypané zapékací mísy rozložíme 1/3 brambor, 1/3 koleček klobásy, 1 vejce, posypeme 1/3 usmažené cibule, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a strouhaným sýrem. Toto ještě 2x opakujeme a dáme péct. V polovině pečení zalijeme smetanou rozšlehanou s 1 vajíčkem a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Dopečeme a podáváme se zeleninovým salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé