Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Domácí samožitný chléb

0.0
Domácí samožitný chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg žitné mouky, 3 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 3 polévkové lžíce octa, 5 dkg droždí, 6 dl vlažné vody, 1 kostka cukru

Postup přípravy

Postup: do misky dáme trochu vlažné vody, cukr, droždí, poprášíme moukou a necháme 10 minut vykynout. Mouku promícháme s kmínem, solí, přidáme vykynutý kvásek, vodu s octem a vypracujeme těsto, které se nelepí. Necháme 3/4 hodiny kynout, během kynutí můžeme 1x promíchat. Z těsta vytvarujeme bochník nebo šišku, přeneseme na plech vysypaný hladkou moukou nebo vyložený pečícím papírem a necháme nejméně 15 minut kynout. Potřeme slanou vodou a pečeme v předehřáté toubě. Během pečení můžeme také potírat slanou vodou.Pečeme asi 3/4 hodiny

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie