(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Domácí samožitný chléb
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg žitné mouky, 3 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 3 polévkové lžíce octa, 5 dkg droždí, 6 dl vlažné vody, 1 kostka cukru
Postup přípravy
Postup: do misky dáme trochu vlažné vody, cukr, droždí, poprášíme moukou a necháme 10 minut vykynout. Mouku promícháme s kmínem, solí, přidáme vykynutý kvásek, vodu s octem a vypracujeme těsto, které se nelepí. Necháme 3/4 hodiny kynout, během kynutí můžeme 1x promíchat. Z těsta vytvarujeme bochník nebo šišku, přeneseme na plech vysypaný hladkou moukou nebo vyložený pečícím papírem a necháme nejméně 15 minut kynout. Potřeme slanou vodou a pečeme v předehřáté toubě. Během pečení můžeme také potírat slanou vodou.Pečeme asi 3/4 hodiny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé