Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Martinské rohlíčky s mákem

0.0
Martinské rohlíčky s mákem

Potřebné ingredience

Těsto:1kg polohrubé mouky, 100g tuku, 80g cukru moučka, 1 až 2 žloutky, 40g droždí, necelé 3/4l mléka, citronová kůra, lžička soli, vanilka. Vejce na potření. Maková nádivka: 250g mletého máku, 1/2l mléka, 100g cukru moučka, strouhaný perník, citronová kůra

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto. Já jsem dělala 1/2dávku v pekárně. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozválíme na sílu asi 1cm. Nakrájíme na pruhy a ty na trojúhelníky. Nádivku položíme k delší traně trojúhelníku a svinujeme rohlíček k protějšímu růžku. Dáme na plech na pečící papír a necháme ještě chvíli kynout.. Pak potřene rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.

Nádivka: Mák vsypeme do vřelého mléka a vaříme do zhoustnutí, mícháme, aby se nepřipálil. Ještě teplý osladíme cukrem (lze i medem), můžeme přidat strouhaný perník, můžeme okořenit citronovou kůrou. Do pravých rohlíčků patří rozinky (já nedávám, nemusíme je).

Takhle hezky nakynulo těsto v pekárně

nakrájíme trojúhelníky a dáme nádivku

a balíme rohlíček

a vyjde tvar podobný rohlíčku :-))

upečené rohlíčky můžeme pocukrovat a dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šíma 12. 11. 2010, 22:55
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
MALIČEK 13. 11. 2010, 12:03
@šíma (smich) (smich) (smich) ses málo natleskala na koncertě (kytara), tak to teď doháníš :-D (L)
darinka30 12. 11. 2010, 11:56
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Jitule64 11. 11. 2010, 20:02
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie