Zobrazit přihlášovací formulář

ZAHŘÍVACÍ BROKOLICOVÁ POLÉVKA (s chilli papričkou a kokosovým mlékem)

0.0
ZAHŘÍVACÍ BROKOLICOVÁ POLÉVKA (s chilli papričkou a kokosovým mlékem)

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1/4-1/2 červené chilli papričky, 1/2 zeleninového vývaru (z kostky), 1/2 plechovky kokosového mléka (můžete použít i sušené kokosové mléko - asi 4 lžíce), kousek másla, muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky (pár malých růžiček si dáme stranou). Košťál pokrájíme na kousky.

Na pánvi rozehřejeme kousek másla a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a kousky košťálu, po chvíli přidáme posekaný česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Zalijeme zeleninovým vývarem, kokosovým mlékem a přidáme růžičky brokolice. Vaříme asi 10 min. až je brokolice měkká.

Polévku odstavíme z ohně a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Vrátíme zpět na oheň a dle potřeby zředíme vodou (kokosovým mlékem) a dochutíme muškátovým oříškem, případně solí. Nakonec vhodíme odložené růžičky brokolice a ještě chvilku povaříme.

Polévka má díky chilli papričce výborný zahřívací účinek :-)

TIP: Do polévky jsem přidala uvařené bramborové noky a ozdobila lístkem koriandru (nahradí hlavní jídlo). Do polévky budou dobré i krutony.


DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

barvice 2. 2. 2012, 12:22
Ivi dneska jsem polévku vyskoušela a je opravdu luxusní (Y) (Y) Dívala jsem se na vaše recepty a všechny vypadají skvěle. Budu postupně zkoušet, takže moje komentáře čekejte častěji ,-)
alfleila 7. 2. 2012, 23:58
@barvice Mockrát děkuji za milý komentář, Míšo! Budu ráda, když vyzkoušíte i další z mých receptů :-) Ať chutná!! (F)
kalimera 13. 11. 2010, 17:37
Ahoj, Ivi. Tak dnes jsme měli tvoji polévku a je (Y) (Y) (Y). Bez čili papričky kvůli (Z) a s úplně rozmixovanou brokolicí, takže (Z) ani nepoznal, že tam nějaká byla ,-). Kokosové mléko v polévce byla u nás premiéra a rozhodně budu dělat častěji. Opět děkuji za další super recept, ještě, že tě máme (L).
alfleila 13. 11. 2010, 20:04
@kalimera (clamp) (clamp) (clamp) ty jsi mi zase udělala radost!! Jsem totiž moc ráda, když to ostatní vyzkouší taky a navíc jim to chutná jako mně! Jinak já jsem také ráda, že se mám od koho inspirovat. (hello) (hello)
kalimera 15. 11. 2010, 9:20
@alfleila To já ráda zkouším, navíc, když vím, že tvoje recepty chutnají vždycky, jelikož jsme naladěny na stejnou chuťovou vlnu ,-) (plavec).
Alka J. 8. 11. 2010, 9:55
mňam ,ta musí být fantastická (Y) (Y) (Y) (Y)
alfleila 8. 11. 2010, 21:16
@Alka J. troufám si říct, že opravdu je ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie