EXKLUZIVNÍ ŠTRUDL S HROZNOVYM VÍNEM
Potřebné ingredience
Na těsto: 400 g hladké mouky, 2 vejce, 20 ml olivového oleje, 140 ml vlažné vody, sůl
Na náplň : 5 vajec, 50 g moučkového cukru, skořice(může být skořicový cukr), kůra z jednoho citrónu, 50g cukru krupice, 50g hladké mouky, 50g mletých lískových ořechů, 1-1,5 kg hroznového vína
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme tažené těsto a vyválíme tenký plát, z tohoto množství těsta budou dvě nohy. Poté si připravíme hmotu, kterou namažeme na plát těsta : žloutky+moučkový cukr+skořici(nebo skořicový cukr-1 ks)+kůra z citronu == toto vše vyšleháme do pěny. Z bílků a cukru krupice vyšleháme tuhý sníh a potom obě tyto hmoty spojíme, nakonec do toho přidáme mouku smíchanou s ořechy. Půlku této hmoty namažeme na jeden plát, poklademe hroznovým vínem(někdo dává celé kuličky-já z každé vydlabu pecičky, je to trošku zdlouhavé, ale záleží na vás), pak zavineme, tak jak sme zvyklé, a pečeme nejlépe na pečícím papíru, ještě sem zapomněla říct, že během pečení asi tak dvakrát potřeme našlehaným bílkem, pečeme na 180 "C cca 45 min, těsto nepropichujte, aby hmota nevytekla. Kdo nemusí tažený závin, může použít těsto listové. Pro obměnu se může místo hroznového vína použít pomeranč, měsíčky krájíme napůl,.Tento štrůdlík je sice trošku zdlouhavý na přípravu, ale luxusní!!!!! Návštěvu s ním ohromíte !! Tchýni na 100%!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé