(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rebarborový (nebo jablečný) koláč
Potřebné ingredience
1. TĚSTO : 300g polohrubé mouky , 120g cukru , 120g másla nebo tuku na pečení , 2 vejce , šálek mléka , 1 vanilkový cukr , 1/2 kypřícího prášku 2. TĚSTO : 4 žloutky , 4 polév. lžíce moučkového cukru , 4 polév. lžíce polohrubé mouky , ze 4 bílků sníh
Postup přípravy
Uděláme první těsto tak, že utřeme cukr se změklým máslem, postupně vešleháme vejce, mléko a mouku s kypřícím práškem. Vznikne lité těsto, konzistencí asi jako na bábovku. to rozetřeme na hlubší plech (vymazaný, nebo vyložený pečícím papírem)
Na těsto rozprostřeme rebarboru nakrájenou na malé kousky , nebo jablíčka nakrájená na plátky popřípadě nahrubo nastrouhaná, vše smíchané s trochou skořice (jsou - li hodně kyselé i s cukrem, ale jinak to osladí vrchní sladká žloutková pěna)
Na druhé těsto vyšleháme do pěny žloutky s cukrem , pomalu ručně vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.
Hmotou přelijeme jablka či rebarboru.
Pečememe ve středně vyhřáté troubě dorůžova cca 160 - 170 st.
Na těsto rozprostřeme rebarboru nakrájenou na malé kousky , nebo jablíčka nakrájená na plátky popřípadě nahrubo nastrouhaná, vše smíchané s trochou skořice (jsou - li hodně kyselé i s cukrem, ale jinak to osladí vrchní sladká žloutková pěna)
Na druhé těsto vyšleháme do pěny žloutky s cukrem , pomalu ručně vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.
Hmotou přelijeme jablka či rebarboru.
Pečememe ve středně vyhřáté troubě dorůžova cca 160 - 170 st.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ipauliny
(upraveno)
10. 5. 2013, 19:02
Fantastické, měkoučké a lehoučké těstíčko, dělala jsem s rebarborou a určitě zkusím i jablíčka. Recepty se dvěmi těsty mě většinou odrazují, ale tohle bylo komplet připraveno na plechu za 5min. Děkuji za skvělý moučník. Iveta