(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Teplý salát s lososem
Potřebné ingredience
400 g drobných nových brambor 2 filety z lososa s kůží (každý o váze cca 140 g) 200 g očištěných zelených fazolových lusků, hrst černých oliv, hrst sušených rajčat, nasekaných 1 stroužek česneku, prolisovaný šťáva z ½ citronu 1 lžíce olivového oleje bylinky, sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
Dejte vařit brambory do osolené vroucí vody. Zatímco se brambory vaří, uvařte v páře (trvá to cca 8 minut) nebo opečte na pánvi filety z lososa. Po necelé čtvrthodině přidejte k bramborám fazolky a ještě pár minut povařte. Až budou brambory měkké, směs slijte a vložte do mísy.
Přidejte olivy a rajčata, pak jemně přidejte na kousky rozděleného lososa, kůži vyhoďte. Prošlehejte česnek, citron a olej s trochou bylinek vhodných k rybě, solí a pepřem podle chuti a zřeďte pár kapkami vody. Dresinkem přelijte salát, důkladně promíchejte a podávejte.
Poznámka: Na vaření přísad do tohoto salátu můžete použít také parní hrnec. Anebo méně zdravou variantu, kdy uvařené brambory orestujeme na pánvi, přidáme změklé fazolky, rajčata (mohou být i čerstvá) a olivy (lze vynechat).
Přidejte olivy a rajčata, pak jemně přidejte na kousky rozděleného lososa, kůži vyhoďte. Prošlehejte česnek, citron a olej s trochou bylinek vhodných k rybě, solí a pepřem podle chuti a zřeďte pár kapkami vody. Dresinkem přelijte salát, důkladně promíchejte a podávejte.
Poznámka: Na vaření přísad do tohoto salátu můžete použít také parní hrnec. Anebo méně zdravou variantu, kdy uvařené brambory orestujeme na pánvi, přidáme změklé fazolky, rajčata (mohou být i čerstvá) a olivy (lze vynechat).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé