(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Polévka z červené řepy
Potřebné ingredience
6 drobných červených řep 2 lžíce olivového oleje 400g plechovka krájených rajčat 1 cibule, nakrájená na kostičky 1 l zeleninového vývaru z kostky (bio) balzamikový ocet sůl, pepř, tymián 1 stroužek česneku, prolisovaný bílý jogurt nebo zakysaná smetana balkánský sýr nebo feta pažitka nebo petrželka
Postup přípravy
Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.
Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.
Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou.
Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.
Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé