(recept
si oblíbilo 491 návštěvníků)
Piškotový korpus - opravdu super
Potřebné ingredience
6 vajec, 30 dkg cukru krystal, 30 dkg plhr mouky a 6 lžic vařící vody
Postup přípravy
Platí pravidlo: na jedno vejce 5 dkg cukru, 5 dkg plhr mouky a 1 lžíce vody
Žloutky šlehat s vodou do husté pěny. Potom přidat cukr a ještě chvilku šlehat, přidáme z bílků ušlehaný sníh a jemně promícháme. Potom pomalu přimíchávat mouku.
Dávka ze 6 vajec stačí na klasickou dortovou formu 28cm průměr .
Žloutky šlehat s vodou do husté pěny. Potom přidat cukr a ještě chvilku šlehat, přidáme z bílků ušlehaný sníh a jemně promícháme. Potom pomalu přimíchávat mouku.
Dávka ze 6 vajec stačí na klasickou dortovou formu 28cm průměr .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dofik
(upraveno)
15. 5. 2018, 20:11
domina023
(upraveno)
26. 2. 2016, 10:22
nechybí tam prášek do pečiva? Bez něj to stoprocentně spadne.
plamenek
(upraveno)
26. 2. 2016, 10:51
@domina023
Je to piškot úsporný, peč.prášek se dává jen tak, kde se používá tuk(máslo,olej atd). Dělám také ze 6 vajec jen vodu nedávám, takže ušlehám vejce s cukrem a pak lehce metlou zašlehávám mouku. Na 6 vajec dávám 130g cukru a 170g hladké mouky.
lenca2612
(upraveno)
19. 6. 2015, 17:18
mě jakékoliv piškotové těsto spadne už nevím co s tím Poradíte mi prosím???
Háňa07
(upraveno)
31. 7. 2015, 11:55
@lenca2612
jak dlouho počete, je dobré na méně stupňů a déle péci
laskonka333
(upraveno)
19. 6. 2015, 13:43
jananovazak
(upraveno)
19. 6. 2015, 0:13
Foralenka
(upraveno)
18. 6. 2015, 17:44
Krááásně nadychaný piškot
Magggi
(upraveno)
15. 4. 2015, 17:02
Korpus jsem dělal přesně dle návodu, těsto vypadalo báječně i při pečení. Jakmile bylo upečeno a já vyndala korpus z trouby, tak mi splasknul téměř na polovic. pekla jsem cca 17 min. na 180 st. a troubu jsem při pečení neotvírala! Nevíte , čím by to mohlo být?
dlouhých
(upraveno)
18. 6. 2015, 23:02
@Magggi
Byl nedopečený.Já peču dorty nejméně 40 minut.
anemonka
(upraveno)
4. 12. 2014, 17:25
Renata-Liberec
(upraveno)
2. 9. 2014, 20:03
cernyandel
(upraveno)
28. 11. 2013, 19:27
muzu tam dat orisky?
kvítečko
(upraveno)
18. 5. 2013, 8:10
bakyka
(upraveno)
17. 5. 2013, 21:49
znám, peču takhle dlouhá léta, je opravdu skvělý. A malá vychytávka pro jakýkoliv dort, aby se nám nevyboulil: formu na dort vymazat tukem a vysypat hrubou moukou pouze po dně, nikdy ne po stranách. Dort je pak krásně rovný. Po upečení pak dort po obvodu formy nožem opatrně objedeme a dort lehce vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout. Studený pak rozkrojíme na 3 placky ,plníme a ozdobíme dle libosti.
lindek
(upraveno)
17. 5. 2013, 20:47
Korpus je skvělý, krásně nadýchaný, děkuji za recept.
DZEJDY
(upraveno)
17. 5. 2013, 10:28
teď sem vyndala z trouby,krááááááásně vyskočil,moc děkuju za receptík
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 3. 2013, 19:16
gwen79
(upraveno)
25. 11. 2012, 17:48
Recept je výbornej. Povedl se..
evkosca
(upraveno)
24. 11. 2012, 23:14
dnes jsem delala, vysla supr
melounek
(upraveno)
10. 11. 2012, 13:45
Děkuju za receptík, pekla sem poprvé dort a super Hezký den Míša Mostová
Kulíšek 15
(upraveno)
26. 10. 2012, 12:23
moc děkuji za super receptík,dopekla jsem a je super. chyběl mi tam prášek do pečiva ale určitě to nevadí protože je ten korpus super
jachuudka
(upraveno)
28. 7. 2012, 13:27
vynikající snadné rychlé i na plech na řezy. moc děkuji. )