Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Vynikající rozinkové hvězdičky

0.0
Vynikající rozinkové hvězdičky

Potřebné ingredience

100 g rozinek, 2 lžíce hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 140 g mletých vlašských ořechů nebo mletých neloupaných mandlí (výborné je to i z lískových oříšků), 2 žloutky, 2 lžičky skořice, nastrouhaná kůra z citronu, 2 tlučené hřebíčky

Postup přípravy

Rozinky pomeleme, smícháme je s moukou, cukrem, ořechy, kořením a citronovou kůrou. Směs spojíme žloutky a pokud je třeba přidáme ještě lžíci vody nebo vína. Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme silnější plát (asi 4-5mm). Vykrajujeme malé tvary, nožem přenášíme na vymaštěný plech a pomalinku, velmi pomalu a opatrně pečeme v nepříliš horké troubě, aby se rozinky nepřipáliy, pak by byly hořké. Po vychladnutí potřeme cukroví citronovou polevou ze 140 g moučkového sukru a 1 lžíce citronové šťávy. Tohle cukroví potřebuje nejméně 14 dní odležet, ale je opravdu super !!!!!!!!!!!!!!! u nás se sní jako první.

Ořechy a rozinky pomeleme

Přidáme cukr, mouku, koření a citronovu kůru

Přidáme žloutky, popřípadě lžíci vody nebo vína a zpracujeme těsto

vyválíme na silněší plát

vykrajujeme menší tvary a poklademe na vymaštěný plech

pečeme v nepříliš horké troubě a hlídáme aby se nám to nespálilo, po vychladnutí potřeme citronovou polevou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Stepula 29. 11. 2010, 15:38
pěkný den,,,zaujal mě Váš recept, jdu si zadělat těsto a pak písnu, jak se podařilo cukrovíčko...,ale už teď se mi sbíhají sliny (pernicek)
dráta 17. 11. 2007, 20:40
Martinko, tak dneska jsem udělala Vaše rozinkové cukroví a nejsem si jistá jestli vydrží déle než týden.Je to lahoda.Jen nevím jak dlouho je mám péct?Jsou pořád měkké,ale to budou asi pořád..není tam vajíčko ani tuk jen ty rozinky.Moc za recept děkuji! (Y) (clamp)
macek007 18. 11. 2007, 7:38
@dráta Jsem moc ráda, že Vám to chutná. I když vajíčko tam je, dávají se tam dva žloutky. Já je mám taky měkké, když jsou teplé, ale po vychladnutí trošku ztvrdnou a pak zase tím odležením postupně měknou. Nejsem si jistá, jak dlouho to peču, pořád na ně chodím koukat a tak nějak odhadem to určuju, budu je péct tak za týden, potom tu dobu strávenou v troubě kdyžtak doplním :-$ My je máme doma taky moc rádi (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie