(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bavorské vdolečky podle M. Dobromily Rettigové
Potřebné ingredience
Děláno podle receptu paní Pavla Č. ID 116994 10dkg Hery,2 žloutky,1vejce,špet.soli,5 dkg kr.cukru,1 lžíce rumu,nastr.kůra z citronu,20g droždí,asi 200 ml teplého mléka,40 dkg hl.mouky,olej na smažení,šv.povidla,nastrouhaný tvrdý tvaroh,zakys.smetana
Postup přípravy
Moc děkuji za recept vyzkoušela jsem a jsou opravdu vynikající.
Vypracujeme kynuté nepříliš tuhé těsto,po vykynutí ,odkrajujeme lžící kousky a tvarujeme do placiček-necháme ještě chvíli kynout,zatím si rozpálíme olej a vdolečky pozvolna smažíme s obou stran dozlatova.Odsajeme trochu ubrouskem tuk.Mažem švestkovými povidly ,sypeme str.tvarohem a navrch dáme lžičku zakys.smetany.PZ.Moc jsme si pochutnali.
Vypracujeme kynuté nepříliš tuhé těsto,po vykynutí ,odkrajujeme lžící kousky a tvarujeme do placiček-necháme ještě chvíli kynout,zatím si rozpálíme olej a vdolečky pozvolna smažíme s obou stran dozlatova.Odsajeme trochu ubrouskem tuk.Mažem švestkovými povidly ,sypeme str.tvarohem a navrch dáme lžičku zakys.smetany.PZ.Moc jsme si pochutnali.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PetraRol
(upraveno)
10. 1. 2014, 12:26
No ty vypadají báječně
tripelina
(upraveno)
3. 3. 2011, 16:10
Výborné vdolečky, jen se po nich zaprášilo
lidare
(upraveno)
16. 11. 2010, 11:02
vypadají moc dobře
mimik
(upraveno)
16. 11. 2010, 10:44
Alenko, právě jsem dosmažila Vaše vdolečky a jsou výýýbooorné. Zatím jsem lepší nejedla. Nadýchaně jako peřinka. Prostě mňam. Děkuji za bezva recept. A to jsem si řekla, že sním jen jeden , ale byly z toho 3. Teď tu u počítače funím a večer mě čeká šlapání na kole.
Markisa.z
(upraveno)
10. 1. 2014, 11:52
@mimik
Musím přidat stejný komentář. V puse chutnají opravdu jako peřina. Určitě budu dělat zase.