(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Olejová dvoubarevná bábovka
Potřebné ingredience
23dkg cukru krupice,25dkg polohrubé mouky,1 sklenice mléka,1 sklenice oleje,1/2 prášku do pečiva,4 vejce,1 lžíce kakaa,1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.Oddělíme bílky,které později vyšleháme na sníh.Šleháme žloutky ,postupně přiléváme po kapkách olej,potom přidáme van. cukr , cukr a mléko.Postupně přidáváme mouku se zamíchaným práškem do peč.Nakonec opatrně zlehka vmícháme sníh a 2/3 těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané nejlépe sádlem a vysypané hrubou moukou.Do zbylého těsta opatrně vmícháme kakao a těsto lijeme rovnoměrně doprostřed kolem dokola.Pečeme při 220°C ,po každých 10ti minutách ubereme 20°C,po půl hodině zkontrolujeme špejlí,není-li hotová,pečeme při 150°C a po každých 5ti minutách kontrolujeme.Mírně vlažnou vyklopíme a studenou pocukrujeme mouč.vanilk.cukrem.Tahle bábovka vydrží týden i déle jako čerstvá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé