(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
MEDOVNÍK trochu jinak...není tak sladký, je výborný
Potřebné ingredience
korpus: 4 celá vejce, 200g cukr písek, 3 pol.lžíce medu, 400g hl.mouky, 1 lžička sody náplň: 500g zakys.smetany, 1 šlehačka
Postup přípravy
Vejce a písek ušleháme, přidáme med, mouku a sodu. Vše mixérem. Těsto vylijeme do dortové formy. Já jí vymazala máslem a vysypala dět.krupičkou. Dáme upéct do vyhřáté trouby. 170 stupňů cca 45.min.
Až korpus vychladne, nařežeme na 4 až 5 plátů, první plát (vrchní se nadrobí a později se s ním posype zbytek medovníku:vršek a kraj)
Náplň:ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu a pláty medovníku budeme jednotlivě promazávat.
Medovník necháme do druhého dne vychladnout.
Rada:snažte se, až budete řezat medovník, aby poslední plát medovníku:tedy ten u plechu byl nízký, aby nebyl tvrdý.
Medovník je výborný, není tolik sladký jako klasický.
Přeji dobrou chuť.
Až korpus vychladne, nařežeme na 4 až 5 plátů, první plát (vrchní se nadrobí a později se s ním posype zbytek medovníku:vršek a kraj)
Náplň:ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu a pláty medovníku budeme jednotlivě promazávat.
Medovník necháme do druhého dne vychladnout.
Rada:snažte se, až budete řezat medovník, aby poslední plát medovníku:tedy ten u plechu byl nízký, aby nebyl tvrdý.
Medovník je výborný, není tolik sladký jako klasický.
Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andrejka12
(upraveno)
7. 11. 2010, 21:01
Chci se zeptat, není v náplni salko, to si myslím dává medovníku takovou klasickou chuť. Není to jen s tou šlehačkou a zakysanou takové nijaké?? Díky Andrea
mildum
(upraveno)
8. 11. 2010, 8:05
@andrejka12
Andrej, salko se tam nepřidává, zkuste tento receptík, uvidíte, že vám bude chutnat, já jsem se toho taky bála, že na medovník použiji jen 3 lžíce medu a je sladký dost klidně dejte i 2 šlehačky...bude více krému
klient
(upraveno)
6. 11. 2010, 21:00
Leni, tak jsem zkusila váš medovník a musím řící , že je super.Do těsta jsem přidala 1/2 dcl oleje , aby nebyl suchý a krém jsem udělala ze 3 zakysaných smetan 200gr , tedy 600 gr.a 2x 200gr šlehačky. Krému bylo dost na 6 placek , které jsem z korpusu nařezala - slabé. Víc nám chutnal než klasický . Byl druhý den vláčný, jo a ještě jsem přidala do šlehačky 2 lžíce cukru- máme raději sladší . Je opravdu výborný- mám ho v oblíbených a už se těším, že ho udělám na Vánoce. Díky moc za receptík,
mildum
(upraveno)
7. 11. 2010, 20:50
@klient
Jani, to jsem ráda že vám chutnal, každý si může medovník dochutit podle libosti. Já také přidala šlehačku. Ale nesladila jsem, byl na nás akorát sladký hlavní je, že je rychlý a dobrý, tak ať vaší rodince Jani chutná
fialinka
(upraveno)
1. 11. 2010, 18:47
tTAKY DĚLÁM PODOBNÝ JEN KRÉM MÁM TROŠKU JINÝ TU SMETANU POVAŘÍM S TROŠKOU MLETÝCH OŘECHŮ PAK VYCHLADÍM VYŠLEHÁM PŘIDÁM ZAKYSLOU SMETANU CUKR A JEŠTĚ OŘECHY JE TO HROZNÁ DOBROTA A NENÍ TO TAK SLADKÉ JAKO PRAVÝ MEDOVNÍK
Hnědovláska
(upraveno)
1. 11. 2010, 16:36
mildum
(upraveno)
1. 11. 2010, 16:40
@Hnědovláska
Janičko, určitě vám bude chutnat
Hnědovláska
(upraveno)
1. 11. 2010, 16:44
@mildum
Já to vyzkouším a napíšu,jak jsem dopadla
mildum
(upraveno)
1. 11. 2010, 17:34
@Hnědovláska
Jani, medovník je rychlý, nic složitého a budete za machra