Čevabčiči na Chorvatský způsob
Potřebné ingredience
1 kg Hovězí maso - mleté 1 lžička Černý pepř mletý 3 lžíce Petrželová nať sekaná 1/2 kg Skopové maso mleté 1 lžíce Sůl 1 lžička Česnek
Postup přípravy
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře znovu.
Zformujte válečky asi jako prst veké a potom upečte na grilu s mírnou teplotou tak, že zůstanou šťavnaté. Otočte pouze jednou a nesmíte propíchnout, aby nevytekla šťáva.
Noste na stůl vřelé s chlebem a na lůžku z cibule. Přidejte kyselou smetanu, čerstvé rajče a ajvar.
Zformujte válečky asi jako prst veké a potom upečte na grilu s mírnou teplotou tak, že zůstanou šťavnaté. Otočte pouze jednou a nesmíte propíchnout, aby nevytekla šťáva.
Noste na stůl vřelé s chlebem a na lůžku z cibule. Přidejte kyselou smetanu, čerstvé rajče a ajvar.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé