(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Džuveč
Potřebné ingredience
800 g Hovězí maso - zadní Sůl Pepř 1 lžíce Hladká mouka 4 lžíce Rostlinný olej 4 ks Cibule 2 ks Feferonka Vývar z masoxu 8 ks Zelená paprika 6 lžíce Rýže 4 ks Rajčata
Postup přípravy
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme, až si pustí vlastní šťávu. Chvíli dusíme ve vlastní šťávě, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem a občas promícháme. Před koncem dušení přidáme vyčištěné a pokrájené papriky, propláchnutou rýži a později ještě nakrájená rajčata. Dodusíme, až jsou maso i rýže měkké. Podáváme s chlebem nebo s rohlíkem.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme, až si pustí vlastní šťávu. Chvíli dusíme ve vlastní šťávě, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem a občas promícháme. Před koncem dušení přidáme vyčištěné a pokrájené papriky, propláchnutou rýži a později ještě nakrájená rajčata. Dodusíme, až jsou maso i rýže měkké. Podáváme s chlebem nebo s rohlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé