(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Vepřové pečené na másle (extrémně jednoduchý recept)
Potřebné ingredience
0,5 kg vepřového masa vcelku (ideální je krkovice, lze i plecko - pokud drží v jednom kuse, teoreticky se dá použít i pečeně/kotleta bez kosti - ale je to prostě sušší maso), cca 25g másla (množství másla se neřídí ani tak velikostí kusu masa jako velikostí dna hrnce, ve kterém ho děláme => cílem je, aby se maso na másle "opálilo" a poté na dně zůstaly cca 2mm másla, na kterém se bude maso dodělávat), sůl
Postup přípravy
1/ Maso na povrchu nasolit.
2/ V hrnci rozpustit a rozpálit máslo, vložit do něj maso a osmahnout ze všech stran. (Nestačí jen nechat maso uzavřít, musí se opravdu ze všech stran "opálit" dohněda.)
3/ Stáhnout plamen (na elektrice dát na stupeň 1, maximálně 2), hrnec přiklopit pokličkou a maso nechat v uzavřeném hrnci na plotně péct cca hodinu doměkka. (Doba pečení není univerzální, záleží na mase.) Nepodlévat!
Pozn.:
Hrnec je nejlepší kovový, dobře vede teplo.
Hrnec zvolit tak, aby v něm kolem masa nebylo příliš mnoho místa. Maso se má vejít, ale další životní prostor prostě nepotřebuje.
2/ V hrnci rozpustit a rozpálit máslo, vložit do něj maso a osmahnout ze všech stran. (Nestačí jen nechat maso uzavřít, musí se opravdu ze všech stran "opálit" dohněda.)
3/ Stáhnout plamen (na elektrice dát na stupeň 1, maximálně 2), hrnec přiklopit pokličkou a maso nechat v uzavřeném hrnci na plotně péct cca hodinu doměkka. (Doba pečení není univerzální, záleží na mase.) Nepodlévat!
Pozn.:
Hrnec je nejlepší kovový, dobře vede teplo.
Hrnec zvolit tak, aby v něm kolem masa nebylo příliš mnoho místa. Maso se má vejít, ale další životní prostor prostě nepotřebuje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé