(recept
si oblíbilo 111 návštěvníků)
LASAGNĚ (od Báry Nesvadbové)
Potřebné ingredience
NA BOLOŇSKOU OMÁČKU: 1lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500g mletého masa, 250g oloupaných celých či nakrájených rajčat z plechovky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, mletý pepř. NA SÝROVOU OMÁČKU: 50g másla, 50g hladké mouky, 600ml mléka, 125g sýra na strouhání, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku. A PLÁTKY LASANÍ
Postup přípravy
PŘÍPRAVA BOLOŇSKÉ OMÁČKY: Olej, ,jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25minut.
SÝROVÁ OMÁČKA: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání dokud omáčka nezhoustne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí.
LASAGNÍ: Do pekáčku přijde nejdříve vrstva boloňské omáčky na to sýrová omáčka pak lasagně, vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30-35minut do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.
SÝROVÁ OMÁČKA: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání dokud omáčka nezhoustne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí.
LASAGNÍ: Do pekáčku přijde nejdříve vrstva boloňské omáčky na to sýrová omáčka pak lasagně, vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30-35minut do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.
...
Tyto lasagně používám já.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
26. 4. 2014, 18:42
buschka
(upraveno)
22. 2. 2014, 13:21
Díky za recept....opravdu super , jsou hodně žravé , jedny z nejlepších co jsem kdy jedla .....luxus....
sympatie
(upraveno)
22. 2. 2014, 13:30
@buschka
Mohu se zeptat, ty lasagně předvařujete nebo se dávají syrové?
buschka
(upraveno)
22. 2. 2014, 19:31
@sympatie
syrové....vůbec se toho nebojte, krásně změknou díky té sýrové omáčce a boloňské omáčce.
margesa
(upraveno)
25. 9. 2012, 13:21
já dávám na pekáč rovnou lasagne a pak teprve mletý maso a bešamel, každý to děláme jinak- no a pekáč vymažu, páč dávám ty lasagne dospod jako první
novackova
(upraveno)
16. 4. 2011, 14:33
tak ty budou zítra
JanaLud
(upraveno)
16. 4. 2011, 14:08
Marcelko super receptík, dneska jsme měli na oběd a všem moc chutnalo díky
bobes23
(upraveno)
6. 3. 2011, 17:04
jsou opravdu moc dobré dnes jsem je vařila poprvé a né naposledy tento recept mě oslovil jako první vynikající R a M.
anaba
(upraveno)
7. 1. 2011, 12:13
lasagně milujeme a dnes vyzkoušíme ty vaše už se moc těším
B.B.
(upraveno)
4. 1. 2011, 16:31
Nejlepší Lasagne co jsem kdy jedla!!!! recept uložen a zařazen mezi naše oblíbená jídla Jen bych musela dělat alespoň 3 pekáče, aby vydržely do druhého dne!
JKpipule
(upraveno)
3. 12. 2010, 21:20
Dobrý den, prosím ty lasagně se nejdříve uvaří nebo se rovnou skládají syrové?? Dělám poprvé , prosím o radu
bylinka
(upraveno)
3. 12. 2012, 18:18
@JKpipule
Dobrý večer, tak pekáč ničím nevymazávám a lasagně nevařím, dávám syrové (kupuji ty co se nemusí vařit)
JKpipule
(upraveno)
3. 12. 2010, 21:25
@JKpipule
A ještě malý dotaz, musím pekáč nějak vymazat než dám tu boloňskou omáčku, nebo vyložit pečícím papírem?? Mám strach , aby se nepřipálily, děkuji
ajkammm
(upraveno)
31. 10. 2010, 14:46
Vlasta33
(upraveno)
31. 10. 2010, 11:21