(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
RAGÚ ZE ZVĚŘINY
Potřebné ingredience
600g masa z libovolné zvěřiny,10dkg uzeného špeku(anglické slaniny) ,1 větší cibule,1 dl červeného vína,20dkg nastrouhané kořeninové zeleniny,1 lžíce povidel(pikantní marmelády),10dkg kečupu,sůl,pepř,ovoce(hroznové víno,brusinky,kandované třešně)
Postup přípravy
Zvěřinové maso omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší nudličky.Špek nakrájíme nadrobno a na troše oleje je opečeme.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova.Přidáme maso a prudce orestujeme.Přidáme kořeninovou zeleninu,povidla ,červené víno,zalijeme vývarem a dusíme doměkka.Pak přidáme kečup ,ovoce(nemusí být,já jsem ho tam nedávala)a krátce povaříme.Kečup nám to krásně zahustí (nemusíme zahušťovat), dochutíme soli a pepřem.Je to vynikající,má pikantní chuť ,vůbec nejde cítit zvěřina,chutná jako hovězí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
romoš
(upraveno)
22. 10. 2017, 12:28
Olinko, musím moc pochválit ,recept je luxusní . Děkuji Romana
novackova
(upraveno)
3. 1. 2015, 15:49
Luciášš
(upraveno)
3. 1. 2015, 11:49
skvělé ,dcera byla nadšená
jankalo
(upraveno)
12. 1. 2014, 15:48
Dnes som pripravovala obed podľa Vášho receptu. Ragú je vynikajúce, chuťovo je to veľmi zaujímavé a dá sa povedať, že luxusné jedlo. Veľmi pekne ďakujem za inšpiráciu a skvelý návod. Určite budem opakovane variť. Prílohou boli opekané zemiaky.
martina040
(upraveno)
28. 10. 2013, 15:50
Vynikající,všem moc chutnalo
Divanka
(upraveno)
27. 10. 2013, 13:13
Super recept , výborné - všem chutnalo
nasta77
(upraveno)
29. 7. 2013, 12:55
Oli, díky za luxusní recept . Je to vynikající
janaes
(upraveno)
19. 4. 2013, 14:49
Vynikající
naty&leny
(upraveno)
15. 2. 2012, 13:25
Je to opravdu vynikající. Chutná to celé rodině, převážně synovi.
Enouska
(upraveno)
26. 7. 2011, 11:07
Tak zrovna vařím a ještě nejsem teda zdaleka u konce (dusím, dusím...) ale už ted to chutná božsky!!!!!
Anoli85
(upraveno)
22. 7. 2011, 23:22
Určitě vyzkouším. Zvěřina na sladko mi chutná nejvíc, takže tohle bude určitě výborné
andyy
(upraveno)
20. 4. 2011, 23:27
taky zkusim
Posslice
(upraveno)
25. 2. 2011, 13:09
Opravdu výborné, dělala jsem ze srnčího a manžel byl spokojený, ani netušil, že umím takhle vařit.
Olča =)
(upraveno)
25. 2. 2011, 17:27
@Posslice