Metrový dvoubarevný moučník - velice chutný moučníček :-)
Potřebné ingredience
Piškot: 5 celých vajec, 250 g mletého cukru, 250 g výběrové mouky nebo polohrubé mouky,12 g prášku do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1 lžíce holandského kakaa ******** Krém: 1 vanilkový pudink, 250 g Hery, 125 g másla, 150 g mletého cukru, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, trošku rumu na vůni ********* Na ozdobu: čokoláda na vaření, strouhaný kokos ******** Forma:2x srnčí hřbet
Postup přípravy
Srnčí hřbety si vymažeme a vysypeme moukou.
Připravíme si těsto na piškot. Vyšleháme 5 celých vajec a 250 g mletého cukru. Poté přidáme 250 g výběrové mouky nebo polohrubé mouky, 12 g prášku do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml vody. Vše vyšleháme. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné uděláme světlé těsto a do druhé si přidáme asi 1 lžíci holandského kakaa. Do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu nalejeme těsto světlé a do druhého těsto kakaové.
Do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu nalejeme těsto světlé a do druhého těsto kakaové. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut na 180°C.
Zkoušíme špejlí, zda je těsto upečeno.
Po vychladnutí vyklopíme na podložku, na které budeme roládu krájet.
Nakrájíme na plátky. Připravíme se plech nebo tác, na který roládu naskládáme.
Plátky korpusu natíráme po stranách krémem a střídáme světlý a tmavý plátek.
Až máme rolády hotové, potřeme je celé krémem. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
Roládu polejeme čokoládou a posypeme kokosem. Dáme vychladit do lednice.
Roládu krájíme podélně, aby byla vidět barevnost řezu.
DOBROU CHUŤ!!!
Moučník mám od své kamarádky Míši a tak nám moc zachutnal, že se s ním musím s vámi podělit :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé