Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

potahovací hmota varna

0.0
potahovací hmota varna

Potřebné ingredience

.

Postup přípravy

Na MMB jsem narazila na potahovací hmotu varnu.,Přiznám se,že jsem o této hmotě nikdy neslyšela,tak jsem se o ní pokusila,hmota se povedla,ale víc jsem neměla šanci. Dcera si hrála,vykrajovala,tvořila. nechali jsme to ztuhnout a v pondělí to nese do školy pro spolužáky,aby je potěšila.
Co se mi na hmotě líbí,že se nemusela vůbec podsypávat.
.
.
.



Dnes 1,11, jsem pracovala s mléčným marcipánem,vykrajovala jsem podkovičky dětem do školy a musím říct,že je chuťově lepší ten mléčný.

.

..

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pelunka 18. 11. 2010, 11:20
Musím napsat že jsem od Pavly varnu ochutnala a moc mi chutnala jen mi přišlo že asi dlouho tuhne nevím jak by z ní šly figurky. Adélka je velká šikulka (Y) (Y) (Y)
pajdulinka 28. 11. 2010, 0:34
@pelunka Figurky jdou,měli jsme z hmoty tučňáka (L)
pajdulinka 1. 11. 2010, 18:49
Dnes jsem pracovala s mléčným marcipánem,vykrajovala jsem podkovičky dětem do školy a musím říct,že je chuťově lepší ten mléčný.
hanys77 4. 11. 2010, 11:35
@pajdulinka Taky mám vyzkoušenou Varnu, ale právě kvůli zlepšení chuti jsem do ní dávala i to sušené mléko. Je to pak chuťově blízké tomu mléčnému marcipánu a nezdá se mi to proto tak sladké, protože se ta sladkost trochu srazí tím sušeným mlékem, a i rodina si Varnu oblíbila kvůli tomu, že není tolik sladká jako mléčný marcipán. Ale jak se říká, sto lidí - sto chutí. A pro vylepšení elasticity přidávám i trochu kukuřičného nebo pšeničného sirupu (hello)
pajdulinka 5. 11. 2010, 13:25
@hanys77 Když tam dáváte sušené mléko,tak jestli tomu dobře rozumím,tak ta mouka tomu vlastně přidá na oběmu? (F)
hanys77 5. 11. 2010, 16:54
@pajdulinka Ano, mouka - v podstatě odpalované těsto, tuto hmotu jakoby nadstaví, tím se rozptýlí ta sladkost cukru a sníží výsledná cena hmoty. A já toho cukru dávala určitě míň, řekla bych tak 600 g, no a sušeného mléka 100 g. (hello)
pajdulinka (upraveno) 6. 11. 2010, 13:37
@hanys77 Já tam dala hodně cukru,protože bylo hřídké. :-) Já vám strašně děkuji že jste mi napsala a poradila,příště se o hmotu pokusím znovu podle vaších rad (L)
Hyzule 31. 10. 2010, 7:40
(Y)super-A jaká je chťově prosím?Jako marcipán? (L)
pajdulinka 31. 10. 2010, 18:54
@Hyzule Ano,ale je to víc sladké (F)
pajdulinka 31. 10. 2010, 9:12
@Hyzule je to jako marcipán,ale řekla bych,že je to víc sladké.Ta marcipánová tresť tomu dá marcipánovou chuť (L) (F)
Hyzule 31. 10. 2010, 18:43
@pajdulinka děkuji.Výtvory máte povedené (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
pajdulinka 31. 10. 2010, 19:51
@Hyzule ty tvořila dcerka děkuji (F)
Adylena 31. 10. 2010, 7:22
A sušené mléko vůbec?
pajdulinka 31. 10. 2010, 9:10
@Adylena Sušené mléko se nedává
Adylena 30. 10. 2010, 20:27
Dcera je šikulka (Y)Jednu otázku mám,také varnu používám,jaký máte receptík?Mě tak hezky růže nedržela jako Vám.Díky
pajdulinka 30. 10. 2010, 21:40
@Adylena 150 ml vody, 70g másla, 150g hladné mouky, přibližně 500g - 800g močkového cukru ,mandlová tresť. Cukr jsem dávala odhadem,ale přibližovalo se to 800g
HHaannuullee 30. 10. 2010, 20:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pajdulinka 30. 10. 2010, 23:09
@HHaannuullee děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie