Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 590 návštěvníků)

Větrník na plech.

0.0
Větrník na plech.

Potřebné ingredience

Vím,že to není žádná novinka ,ale já se podělím se svým postupem.::::200ml vody,200ml oleje,180g hladké mouky,špetka soli a 6 vajec.Uvařené salko,3/4l mléka,2 vanilkové pudinky ,1 máslo.,2 šlehačky v prášku+250ml mléka. POLEVA:5 dkg pískového cukru,4 lžíce mléka a 20 dkg mletého cukru.

Postup přípravy

Do kastrolku dáme olej a vodu a,jak začne mírně vařit vsypeme mouky a mícháme až se těsto pěkně odděluje od stěn.Sáhneme z kamen těsto přendáme do mísy a chvilkama promícháme ,aby rychleji vychladlo.Do vychladlého těsta přidáváme jedno vajíčko po druhém.Vždycky pořádně vpracujeme a až potom dáváme další.
Těsto jsem rozdělila na dva plechy ,které jsem měla vyložené papírem.Upečeme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.
Uděláme si krém.Uvaříme pudink a do vřelého přidáme máslo a necháme vychladnout Potom všeháme uvařené salko.Tu namažeme na obrácenou upečenou placku.Ušleháme dvě šlehačky a do ní jsem přidala také jednu lžíci uvařeného Salka.To je druhá vrstva.Přiklopíme druhou plackou a polejeme karamelovou polevou.-Rozpustíme cukr do světlehněda a přidáme 4 pol.lžíce mléka a rozvaříte.Mě to ztvrdlo ,ale nebojte se pak to šlo pěkně rozvařit a ještě jsem pak přidala 2 lžíce mléka.Přidáme ml .cukr a pořádně polevu vymícháme.

spařené těsto .

Přidáváme po jednom vajíčku

těsto rozetřené na plechu

upečené placky

potřeno

xx

nešlo mi to pořádně nafotit ,aby byly vidět ty dvě vrstvy.

Tento snímek je lepší,manžel mi to nafotil

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jsouk 1. 7. 2020, 20:44
Zkoušela jsem Váš recept,ale šlo to do koše.DO těsta 200ml oleje mělo vliv na těsto,které se nespojilo a po upečení bylo tvrdé,že jsem se bála to dát i psovi ,plech plaval v oleji.Myslím si,že tolik oleje tam nepatří,jak je psáno i v jiných všech receptech.Škoda toho oleje i vajec. ,-)
karma75 1. 4. 2018, 21:03
Zkoušela jsem již mnoho receptů na odpalovaná těsta, ale to Vaše je nejlepší ze všech (Y) Zprvu jsem byla skeptická kvůli tomu oleji, ale Vaše odpalované těsto mi jako jedno z mála perfektně vyběhlo (Y) a upeklo se po celém plechu rovnoměrně. Větrník je výborný, to Vaše těsto budu používat i na věnečky a mraky. Moc děkuji za recept (F)
Nadys 29. 3. 2017, 15:18
(Y)
RIBANNA 22. 12. 2015, 17:09
Je skvělý a měl na oslavě velký úspěch (Y) (Y). Šlehačku jsem dala pravou a zašlehala do ní maličko želatiny. Zůstala tuhá.. Moc děkuji. (F) (F)
backa 30. 12. 2015, 11:33
@RIBANNA To jsem potěšená,že větrník měl úspěch a všem chutnal. (L) Krásný Silvestr a hodně zdraví v Novém roce (sampus) (hello)
laskonka333 6. 2. 2015, 15:56
|:o) |:o)
Petty007 5. 2. 2015, 23:15
Téda ,ten vypadá ùžasně (Y) (Y) (Y) (Y)
Bonté 24. 10. 2014, 16:49
Bohužel musím konstatovat, že se mi zákusek vůbec nepovedl. Krém jsem připravovala přesně podle předloženého receptu a výsledkem je krém, který je příliš tekutý a ani v ledničce neztuhnul. Ušlehaná šlehačka se z toho důvodu dávala na krém velice obtížně a vlastně se propadla do krému. Jediné, co bylo v pohodě byly upečené placky. Je fakt, že chuťově je zákusek moc dobrý, ale na pohled vypadá hrozně. Doufám, že brzy zmizí, abych se na něj nemusela při každém otevření ledničky koukat. Je to škoda. Ale příště tuhle náplň dělat už nebudu! +o(
petra.l 11. 7. 2014, 14:17
Vynikající (Y) Jen dávám místo "šlehačky" v prášku pravou šlehačku, :-)
sluníčko :) 19. 3. 2014, 17:17
Super nápad. Jen jsem se chtěla zeptat. Právě jsem ho dodělala a vše super až na ten karamel :( Nemám ho tvrdý,ale je tmavý a vůbec mi nezesvětlat tak jak vám :( Přidala jsem i víc mléka,ale pořád nic. Kde dělám chybu? díky :)
Tinkapletinka 20. 2. 2014, 15:19
Jak ma byt horka ta šlehačka na polevu ? Co použit misto karameloveho pudinku ,tady ho asi neseženu . Žiji v cizine :-(
backa 20. 2. 2014, 16:51
@Tinkapletinka Martinko,,do polevy nepatří šlehačka..Tak dejte klidně vanilkový,však se nemusíte strikně držet receptu.Nebo dejte karamelové mléko,jestli tam u Vás je. (hello)
gabb 7. 2. 2014, 18:51
(Y) (Y)
mysak15 4. 2. 2014, 12:48
(Y)
Jaja85 23. 11. 2013, 9:56
Dobrý den, tak jsem zkusila na oslavu narozenin a obrovský úspěch. Všichni se mě ptaly kde jsme to koupili Děkuji za perfektní receptík, budeme ho péct určitě častěji. A krémy držely perfektně, krásně se dělaly a polevu jsem dělala na podruhé, páč jsem si špatně přečetla návod :-)Ale podruhé už byla perfektní (Y)
allfice 28. 10. 2013, 14:01
Vypadá báječně, zkusím (Y)
elfivila P. 26. 8. 2013, 21:03
Dobrý den Táni, mohu se zeptat na tu polevu ten mletý cukr, trošku si nevím rady jaký použít, je to obyč krupice a mám jí umlít? Peču celkem dost, ale nerada bych něco pokazila, vypadá krásně tak se do něho v pátek pustím. Děkuji Lenka
backa 27. 8. 2013, 12:27
@elfivila P. Leni,nemusíte mlít ten cukr,on se krásně rozpustí,používám krystalový cukr ten jemný. (hello)
banker 7. 5. 2013, 16:55
Mohu použít už to hotové zkaramelizované salko? *-)
backa 9. 5. 2013, 10:01
@banker Určitě můžete použít (hello)
jeremy 7. 5. 2013, 12:58
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
dlouhých 5. 5. 2013, 14:21
Prosím na jak velký plech ho děláte?Dělala jsem na velký.Do šlehačky jsem zapomněla dát karamel a polevu mám spíš jakoby nacákanou.Nešlo mi to moc rozetřít jak je to boulovité.Čím to,že máte polevu hezky všude? :^)
ivanatt 4. 5. 2013, 7:18
Včera jsem dělala Váš větrník, a moc se povedl a ještě víc chutnal. (Y) (Y) Dala jsem tam klasickou šlehačku a ztužovač do šlehačky. Moc dobrý raceptík!!!! :-) (Y)
backa 7. 5. 2013, 10:01
@ivanatt Děkuji Ivanko (L) (hello)
vermik 22. 4. 2013, 18:53
Dobrý den, ráda bych zkusila Váš větrník, jen se chci zeptat, na jak velký plech jste dělala ty placky? A nebudu mít větník rozmočený, když ho chci dělat den předem, tudíž bude přes noc v lednici. Děkuji za odpověď :-$
backa 23. 4. 2013, 7:02
@vermik Dělala jsem na plechu sca 37x27 ,nebudete ho mít rozmočený,právě naopak bude se Vám líp krájet. (hello)
vermik 23. 4. 2013, 9:19
@backa Děkuji (L) Ještě se zeptám. Mohu použít na tu šlehačkovou náplň klasickou 33% šlehačku a přidat tam želatinový ztužovač za studena? *-)
backa 23. 4. 2013, 17:23
@vermik Verunko můžete,odpovídám pozdě asi ,nebyla jsem doma. (hello)
vermik 23. 4. 2013, 20:24
@backa Moc děkuju za rady [A] A pozdě vůbec neodpovídáte, budu ho dělat až v pátek, ale psala jsem radši s předstihem, abych věděla, co případně ještě dokoupit ,-) Pak dám vědět, jak se mi povedl, snad bude stejně povedený jako ten Váš (jidlo) (flower)
backa 24. 4. 2013, 8:54
@vermik Já si myslím,že se určitě povede a bude chutnat (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie