(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
>>> Bramborový salát
Potřebné ingredience
** 5 větších brambor ** 1/4 malého celeru ** 1-2mrkve ** 1/2 - 1 petržele ** 1/4 menší konzervy sterilizovaného hrášku **3ks sterilizovaných sladkokyselých okurek (záleží na velikosti) ** majonéza ** 1 lžíce hořčice ** cibule ** sůl ** pepř
Postup přípravy
PŘÍPRAVA: Brambory si uvaříme ve slupce s troškou soli. Celer + mrkev + petržel si také zvlášť uvaříme v osolené vodě do měkka. Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do malé misky a spaříme horkou voudou, aby v salátu později nekvasila. Po 1-2min. scedíme.
Do připravené mísy dáme oloupané brambory přes mřížkový kráječ, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, okapaný hrášek, hořčici, na kostičky nakrájené okurky, cibuli, majonézu. Mírně osolit, opepřit a nechat uzrát do druhého dne a popř. potom dochutíme.
K majonéze jsem přidala pouze 1-2lžíce tatarky... ale nemusí být.
Lze přidat kysanou smetanu nebo tatarku s majonézou v poměru 1:1. Kdo chce může do salátu dát 2 uvařená vejce nakrájená na kostičky.
I když je v přísadách uvedený daný poměr surovin, většinou se řídím podle chuti a vzhledu. Když vidím, že by tam bylo té mrkve hodně, nedám jí tam celou.... Záleží jak kdo má velkou mrkev, petržel cibuli atd. Lepší dát půlku a pak po trošce přidávat než mít tam toho hodně.
Do připravené mísy dáme oloupané brambory přes mřížkový kráječ, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, okapaný hrášek, hořčici, na kostičky nakrájené okurky, cibuli, majonézu. Mírně osolit, opepřit a nechat uzrát do druhého dne a popř. potom dochutíme.
K majonéze jsem přidala pouze 1-2lžíce tatarky... ale nemusí být.
Lze přidat kysanou smetanu nebo tatarku s majonézou v poměru 1:1. Kdo chce může do salátu dát 2 uvařená vejce nakrájená na kostičky.
I když je v přísadách uvedený daný poměr surovin, většinou se řídím podle chuti a vzhledu. Když vidím, že by tam bylo té mrkve hodně, nedám jí tam celou.... Záleží jak kdo má velkou mrkev, petržel cibuli atd. Lepší dát půlku a pak po trošce přidávat než mít tam toho hodně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé