(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Svíčková třetí generace
![Svíčková třetí generace](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/101028/11/j94959.jpg)
Potřebné ingredience
kořenová zelenina(mrkev, celer, petržel), cibule, slanina, smetana, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, směs pod svíčkovou (kupovaná), maso (hovězí, krůtí, vepřové, mleté - dle libosti a chutě), houskový knedlík
Postup přípravy
Když chystám svíčkovou na neděli, tak si tak ve středu naložím maso na svíčkovou-kupovanou směs pod svíčkovou dám do pekáče (aspoň nemusím dělát lák) přidám kus čerstvého celeru, petržele a alespoň 4-6 ks mrkve. Pak přidám koření. Podle potřeby ještě přidám vodu. Do tohoto nálevu přidám maso, já upřednostňuji krůtí prsa, která prošpikuji slaninou a naložím je společně se zeleninkou a každý den obracím, aby se proležela ze všech stran. No a v neděli ráno, nejméně v 8 hod. dám pekáče do trouby a hodně dlouho dusím v troubě. Asi tak půl hodiny před dokončením vyndám maso a koření v celku (nové koření a bobkový list) a zbytek rozmixuji ponorným mixerem. Přeliji vše do hrnce a dám již na plotnu. Přidám smetanu a dle chuti buď dosolím, dosladím, nebo přikyselím a ještě povařím. Většinou když použiji hotovou směs, už nemusím dochucovat. Tím, že jsem rozmixovala všechnu zeleninu už nemusím zahušťovat moukou. Omáčka má perfektní hustotu a úžasnou chuť. Přidám na plátky nakrájené maso. Na talíři ozdobím brusinkami. Podávám s houskovým knedlíkem.Přeji všem dobrou chuť.
A proč svíčková třetí generace? Moje babička ji uměla ze všech nejlíp, moje mamka taky úžasnou a já jí prý dělám jako moje mamka. Což je pro mne čest.
A proč svíčková třetí generace? Moje babička ji uměla ze všech nejlíp, moje mamka taky úžasnou a já jí prý dělám jako moje mamka. Což je pro mne čest.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé