(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Bramborové cukroví
Potřebné ingredience
250 g vařených brambor, 250g ztuženého pokrmového tuku, 250g hladké mouky.
Postup přípravy
Vařené brambory prolisujeme, přidáme nastrouhaný pokrmový tuk a hladkou mouku. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Těsto dáme do lednice asi na hodinu odpočinout. Pak rozválíme asi na 3 mm vysoký plát a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme péci do růžova do předehřáté trouby (160-180 st.).
I. Varianta
Ihned po vyndání z trouby obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým.
II. Varianta
Po vyválení tvarů posypeme hrubou solí, gril. kořením, kmínem, sezamem, prostě čímkoli co máte rádi. Pečeme již okořeněné. Je to slaná varianta. Tam akorát po upečení potřu jemně a rychle rozpuštěným máslem.
Pozor při pečení trochu nabydou (nafouknou se), tak je třeba nechat asi 5 mm mezi cukrovím na plechu místečko, aby se nespeklo.
Obě varianty jsou velmi rychlé, relativně levné, je toho spousta a je to mňamka. Tak ať vám chutná.
I. Varianta
Ihned po vyndání z trouby obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým.
II. Varianta
Po vyválení tvarů posypeme hrubou solí, gril. kořením, kmínem, sezamem, prostě čímkoli co máte rádi. Pečeme již okořeněné. Je to slaná varianta. Tam akorát po upečení potřu jemně a rychle rozpuštěným máslem.
Pozor při pečení trochu nabydou (nafouknou se), tak je třeba nechat asi 5 mm mezi cukrovím na plechu místečko, aby se nespeklo.
Obě varianty jsou velmi rychlé, relativně levné, je toho spousta a je to mňamka. Tak ať vám chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koblischek
(upraveno)
22. 4. 2018, 20:41
dělávám je jako sladkou variantu. Vykrajuji kolečka, která po vychladnutí slepuji povidly. Pak je trochu posypu moučkovým cukrem.
nahlásit
Mach
(upraveno)
2. 1. 2015, 16:55
Dělala jsem slané tyčinky a za nás super .
nahlásit
alena58
(upraveno)
26. 12. 2014, 17:25
omlouvám se za asi blbý dotaz ale abych se ujistila než budeme péct s vnučkou slanou variantu - brambory jsou vařené ve slupce a vychladlé dík za odpověd
nahlásit
Obchůdek pro radost
(upraveno)
27. 12. 2014, 16:31
@alena58
Dobrý den, ano, jsou uvařené ve slupce, oloupané a pak nastrouhané na jemno. Mějte se
nahlásit
danniDD
(upraveno)
11. 11. 2010, 16:21
Dobrý den, vyzkoušeny obě varianty . Obě dobré, ale na sladko lepší
nahlásit
marky18
(upraveno)
30. 10. 2010, 0:33
Díky za tip, určitě vyzkouším!!! Markéta D
nahlásit
chalupnicka
(upraveno)
29. 10. 2010, 11:29
Hm-zajímavé
nahlásit
matitka1
(upraveno)
29. 10. 2010, 10:42
Můžu se zeptat jaký tuk používáte?
nahlásit
Obchůdek pro radost
(upraveno)
29. 10. 2010, 15:58
@matitka1
Po pravdě jakýkoli ztužený pokrmový, asi IVA ISA, já nevím ani jak se to jmenuje.
nahlásit
ajkammm
(upraveno)
28. 10. 2010, 21:39
hmmm, to vypadá dobře
nahlásit
Obchůdek pro radost
(upraveno)
28. 10. 2010, 22:16
@ajkammm
A ještě líp to chutná
nahlásit
100ml
(upraveno)
28. 10. 2010, 19:18
Dekuj za odpoved,v sobotu vyskousim a písnu.J.
nahlásit
100ml
(upraveno)
28. 10. 2010, 18:36
A kdy se to cukrovi peče ,když bych ho chtela na vanoce.Jana
nahlásit
Obchůdek pro radost
(upraveno)
28. 10. 2010, 18:50
@100ml
Nemusí se nechat proležet, lze ho jíst hned. Je fakt super, já ho na vánoce dělám pravidelně, je ho hodně a je výborné.
nahlásit
majoočka
(upraveno)
28. 10. 2010, 10:13
A dalo by sa to aj plniť nejakou plnkou, napr. džem, orechy...?
nahlásit
Obchůdek pro radost
(upraveno)
28. 10. 2010, 11:08
@majoočka
Nevím, to jsem nezkoušela, ale těsto je pevné, netrhá se, takže si myslím, že určitě. Jestli to vyzkoušíte, dejte vědět, díky
nahlásit