Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Voňavé vepřové koleno na zelenině

0.0
Voňavé vepřové koleno na zelenině

Potřebné ingredience

Vepřové koleno - pokud seženete, tak vykoštěné nebo (krkovice, kýta v celku), 3 cibule, 2 paličky česneku , kousek celeru (bulva), 2 rajčata, 4 sušená nakládaná rajčata, 1/4 fenyklu (bulva), olivový olej, 1 PL balsamico ocet, 1 PL med, 1 PL plnotučná hořčice, 1,5 dcl červené víno, směs steakového koření, sůl, chilli, pepř, horká voda.

Postup přípravy

Dno pekáčku, nejlépe litinového, zhusta vysteleme klínkama cibule, rozmáčklými stroužky česneku, čtvrtkami rajčat, kousky sušených rajčat, nadrobno sekaným feniklem a strouhaným celerem, vše promícháme. Na to položíme koleno- uděláme v kůži zářezy, ty posolíme, pomažeme hořčicí a vmáčkneme česnek, osolíme ze všech stran, okořeníme, pokapeme octem, polijeme medem, olejem (když zbyde ten ze sušených rajčat, tak tím lépe). Řádně podlijeme horkou vodou a pomalu přikryté pečeme na 170 stupňů 3-4 hodinky. Průběžně kontrolujeme a podléváme horkou vodou.
Zhruba po 3 hodinách můžeme koleno vykostit. Po vypnutí necháme ještě přikryté 1/2 hodinky maso odpočinout. Podáváme nejlépe s čerstvým křupavým chlebem a vychlazeným pivkem.
Kombinujte ingredience dle chuti, ale určitě nevynechávejte: balsamico ocet, med, víno, hořčici a sušená rajčata.
Recept vypadá složitě, ale příprava je šup, šup a během pomalého pečení se můžete věnovat třeba domácímu úklidu.
DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzak 1. 1. 2011, 20:11
(novy rok)dnes jsem ho dělala a je to výborné! (pl)Zuzana
lidpol 20. 1. 2011, 11:04
@Zuzak Dobrý den, jsem ráda, že se můj receptík osvědčil. Lída (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie