(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Voňavé vepřové koleno na zelenině
Potřebné ingredience
Vepřové koleno - pokud seženete, tak vykoštěné nebo (krkovice, kýta v celku), 3 cibule, 2 paličky česneku , kousek celeru (bulva), 2 rajčata, 4 sušená nakládaná rajčata, 1/4 fenyklu (bulva), olivový olej, 1 PL balsamico ocet, 1 PL med, 1 PL plnotučná hořčice, 1,5 dcl červené víno, směs steakového koření, sůl, chilli, pepř, horká voda.
Postup přípravy
Dno pekáčku, nejlépe litinového, zhusta vysteleme klínkama cibule, rozmáčklými stroužky česneku, čtvrtkami rajčat, kousky sušených rajčat, nadrobno sekaným feniklem a strouhaným celerem, vše promícháme. Na to položíme koleno- uděláme v kůži zářezy, ty posolíme, pomažeme hořčicí a vmáčkneme česnek, osolíme ze všech stran, okořeníme, pokapeme octem, polijeme medem, olejem (když zbyde ten ze sušených rajčat, tak tím lépe). Řádně podlijeme horkou vodou a pomalu přikryté pečeme na 170 stupňů 3-4 hodinky. Průběžně kontrolujeme a podléváme horkou vodou.
Zhruba po 3 hodinách můžeme koleno vykostit. Po vypnutí necháme ještě přikryté 1/2 hodinky maso odpočinout. Podáváme nejlépe s čerstvým křupavým chlebem a vychlazeným pivkem.
Kombinujte ingredience dle chuti, ale určitě nevynechávejte: balsamico ocet, med, víno, hořčici a sušená rajčata.
Recept vypadá složitě, ale příprava je šup, šup a během pomalého pečení se můžete věnovat třeba domácímu úklidu.
DOBROU CHUŤ
Zhruba po 3 hodinách můžeme koleno vykostit. Po vypnutí necháme ještě přikryté 1/2 hodinky maso odpočinout. Podáváme nejlépe s čerstvým křupavým chlebem a vychlazeným pivkem.
Kombinujte ingredience dle chuti, ale určitě nevynechávejte: balsamico ocet, med, víno, hořčici a sušená rajčata.
Recept vypadá složitě, ale příprava je šup, šup a během pomalého pečení se můžete věnovat třeba domácímu úklidu.
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzak
(upraveno)
1. 1. 2011, 20:11
dnes jsem ho dělala a je to výborné! Zuzana
lidpol
(upraveno)
20. 1. 2011, 11:04
@Zuzak
Dobrý den, jsem ráda, že se můj receptík osvědčil. Lída