Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jemné kuřátko na stroužkách česneku

0.0
Jemné kuřátko na stroužkách česneku

Potřebné ingredience

Kuřecí stehýnka nebo křidélka (nejlepší je Vodňaské kukuřičné kuře), máslo, sůl, celé NEOLOUPANÉ stroužky česneku, horká voda, pokud máte - cibulové koření JUST.

Postup přípravy

Tento recept je jednoduchý co se týče práce i ingrediencí. Jako odměnu však dostanete lahodou chuť pečeného celého česneku s křehkým masíčkem.
Dno pekáče zhusta vysteleme celými neoloupanými stroužky česneku. Na ně položíme z obou stran posolené kuřecí kousky, popř. posypeme cibulovým kořením. Na každý kousek položíme plátek másla, podlijeme horkou vodou (můžeme přidat trochu bílého vína), přikryjeme poklicí a dáme nejlépe 2-2,5hod pomalu péct do trouby na 150-170 stupňů. Na závěr pečeme nepřikryté a necháme propéct kůžičku. Po upečení stroužky jednoduše prsty vymáčkneme a smícháme s vypečenou šťávou.
Nedoporučuji ničím kořenit, aby vynikla jemná nasládlá oříšková chuť česneku s výpekem. Mé rodině podávám s křupavou celozrnou bagetou a okurkovým nebo rukolový salátem. Můj syn říká, že je to dokonalé kuře.
DOBROU CHUŤ.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jarus25 8. 11. 2010, 15:46
Super recetpík a to masíííčko úplne se rozplývalo na jazyku (zajic) (zajic) (zajic) můj synek nevezme pečené kuře do pusy ale o tomhle vyhlásil, že je to nejlepší masíčko (Y) (Y) (Y) díky za receptík (flower) (flower)
lidpol 7. 12. 2010, 15:18
@jarus25 Dobrý den, tak to jsem opravdu poctěna, jelikož jsem si tento recept vymyslela sama. Děkuji . Mějte se krásně a ŠŤASTNÉ A VESELÉ. Lída (snehulak)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie