Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

KÁVOVÉ nepečené cukroví

0.0
KÁVOVÉ nepečené cukroví

Potřebné ingredience

....

Postup přípravy

1. KÁVOVÉ OŘECHY:
250 g ml. ořechů, 150 g ml. cukru, 2 lžíce rybízového džemu, 1 lžíce silné černé kávy. Džem utřeme s cukrem, vmícháme vychladlou kávu a nakonec ořechy. Propracujeme a natlačíme do vymazaných a vysypaných formiček. Necháme do druhého dne schnout ve formičkách na teplém místě.

2. KÁVOVÉ TYČINKY:
140 g ml. ořechů, 140 g ml. cukru, 100 g čokolády na vaření, 1 vejce, 2 lžíce silné černé kávy. V horké lázni necháme rozpustit čokoládu, vmícháme kávu, vejce, cukr a nakonec ořechy. Těsto na pocukrovaném vále rozválíme na plát vysoký 1 cm, nakrájíme na krátké tyčky a do druhého dne necháme schnout.

3. KÁVOVÁ ZRNA:
3 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce vanilkového pudinku, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mleté kávy. Z vypracovaného těsta tvarujeme malé oválky, uprostřed nožem naznačíme střed jako u kávového zrna. Necháme v chladu ztuhnout. Můžeme namáčet v čokoládové polevě.

4. KÁVOVÉ LANÝŽE:
Ve vodní lázni rozpustíme 200 g čokolády na vaření a 20 g másla. Ve 3 lžících smetany ke šlehání rozpustíme 20 g ztuženého tuku, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce kávového likéru, 2 lžíce kakaa, 1 lžičku mleté kávy a vyšleháme do krému. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a hmotu rozetřeme na fólii na výšku 1 cm. Necháme vychladnout. Nakrájíme na kousky, prsty tvarujeme oválky a tupým nožem naznačíme uprostřed rýhu. Posypeme kakaem smíchaným s moučkovým cukrem a necháme ztuhnout v chladničce.

5. KÁVOVÉ PRALINKY:
100 g ztuženého tuku, 250 g másla, 100 g medu, 3 lžičky kakaa, 2 lžičky instatní kávy, 1 lžíce rumu. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme máslo, med, kakao, kávu, rum a utřeme hladkou hmotu. Necháme v chladničce ztuhnout. Umeleme 200 g oloupaných mandlí, smícháme se 150 g sušeného mléka, 1 lžící medu, 2 bílky. Z těsta vypracujeme falešný marcipán. Vyválíme na pocukrovaném alobalu a krájíme na čtverečky. Na každý položíme kousek kávového krému a zabalíme. Dáme ztuhnout do chladničky, zdobíme rozpuštěnou čokoládou.

6. KÁVOVÉ BONBONY:
150 g krystalového cukru uvaříme s 1 dl černé kávy na hustý sirup. Přidáme 150 g mletých ořechů a vymícháme na hustou kaši. Tvarujeme bonbony, které obalujeme v jemně mleté kávě. Dáváme do papírových košíčků.

7. PIŠKOTOVÉ KLOBOUKY:
Polovinu kulatých dětských piškotů potřeme čokoládovým krémem (např. kousek másla utřeme s Nugetou apod.). Přiklopíme piškoty namočenými krátce ve studené silné černé kávě s rumem. Necháme v lednici ztuhnout, pak potřeme čokoládovou polevou. Znovu necháme v chladu ztuhnout.

8. KÁVOVÉ OŘECHY:
50 g mletých ořechů, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce zavařeniny (meruňková apod.), 1 lžíce studené černé kávy. Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto. Do kousků těsta vložíme vždy půlku vlašského ořechu, vytvarujeme jako kávová zrna a necháme na vále hodinu proschnout. Polijeme hustou kávovou polevou. Utřeme 200 g moučkového cukru (prosátého) s potřebným množstvím horké silné černé kávy.

9. KÁVOVÉ KULIČKY:
2 bílky, 220 g moučkového cukru, 120 g mletých ořechů, 1 vanilkový cukr, 3 kapky kávové tresti. Ušleháme sníh z bílků. Vmícháme cukr, ořechy, ochutíme kávovou trestí a třeme asi 15 minut. Do příliš řídké hmoty přidáme ořechy a cukr. Tvarujeme kuličky, necháme zaschnout a potřeme kávovou polevou. Zalijeme 2 lžícemi horkého mléka, 250 g moučkového cukru a třeme. Přidáme 1-2 lžíce silné vařené instantní kávy a dohladka utřeme.

10. KÁVOVÉ KANDOVANÉ HRUDKY:
50 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 syrové žloutky, 4 lžíce kakaa, 1 lžička mleté kávy, citronová šťáva. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Vmícháme kakao, kávu, trochu ochutíme citronovou šťávou. Do směsi dáme piškotové drobky, nakrájené kandované ovoce, hrubě nasekané ořechy. Necháme v chladničce ztuhnout. Tvarujeme kuličky, obalujeme v nastrouhané čokoládě.

11. PIŠKOTOVÝ MOUŘENÍN:
4 pomazánková másla, 4 šlehačky, 3 balíčky dětských piškotů, 1/2 litru uvařené kávy Nescafé. Na větší hluboký plech rozložíme 1 a půl balíčku piškotů, které zakapeme silně kávou a potřeme šlehačkovým krémem. Máslo utřeme se šlehačkou (nešlehanou) a trochou moučkového cukru do hustého krému. Zakryjeme piškoty, pokapeme kávou, potřeme krémem a posypeme Grankem. Necháme do druhého dne uležet.

12. RYCHLÝ MOUČNÍK:
Dětské piškoty navlhčíme mlékem, naskládáme na dno dortové formy a potřeme kávovým krémem. Utřeme 250 g másla s 250 g moučkového cukru, 2 žloutky, trochou svařené kávy a 1 lžičkou rumu. Na vrstvu krému položíme okapané meruňky a vrstvy opakujeme, končíme piškoty. Necháme přes noc v ledničce ztuhnout. Druhý den zdobíme ušlehanou smetanou.

13. KAKAOVÁ ZRNA S RUMOVOU PŘÍCHUTÍ:
9 lžic mletého cukru, 9 lžic rozpuštěného másla, 9 lžic Solamylu, 30 g kakaa, 2 lžíce mleté kávy, 1 bílek, rum podle chuti. Vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které uprostřed rozdělíme rýhou na tvar kávového zrna. Polijeme čokoládou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie