Kukuričný láva chlieb
Potřebné ingredience
Nočný kvások: 1 1/4 šalky hl.muky,3/4 š vody,1/4 čl inst.droždia Cesto: 1 3/4 šalky teplej vody,1/4 š kukuričnej muky,2 pl medu,2 pl masla,2 čl soli,1 čl inst.droždia,3-3 1/2 š hl.muky,čili paprička (nemusí byt),3/4 š kukurice steril.,asi 2 š struhaneho syra
Postup přípravy
Večer pred pečením si zarobíme kvasok a nechame ho v kuchyni cez noc stáť.
Na druhý den si z vody a kukur.muky uvaríme kašu.Varíme na miernom ohni 5 minut.Odstavíme a pridame med a maslo.Vmiešame do kaše a nechame trošku vychladnut.
Ešte vlažnu kašu vylejeme do pekarne alebo mixera s hakom.
Pridame všetok kvások a 1 šalku muky.Premiešame.
Pridame sol,čili papričku,kukuricu asi 1/2 šalky.Postupne za miešania pridavame aj zvyšnu muku.Toto cesto ma byt lepkave ,takže nepridavajte o moc viac muky ako je v recepte.
Cesto vylejeme do olejom vymastenej misy a dame hodinu kysnut na teple miesto.
Po hodine ho vareškou dobodame ,uvolníme vzduch a nechame v teple dalšiu hodinu.
Nakysnute po dvoch hodinach.
Podložku si poriadne pomúčime a cesto na nu vylejeme.Pomúčime aj vrch a rukami roztiahneme .Cesto je riedke ako láva , ale tak to má byt.Posypeme syrom,kukuricou ,možete pridat ešte čili ak chcete.
Opatrne zvinieme a nechame ešte pol hodinu kysnut.Povrch pomúčime a prikryjeme utierkou.
Rozdelíme na tri alebo štyri časti.
Každu čast otvoríme plnkou von.
Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st ,asi 30 minut.
Cesto je úžasné, velká dobrota :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé