(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Šípkový sirup
Potřebné ingredience
1kg šípků,2l vody,1,5kg cukru krupice.
Postup přípravy
Šípky rozdrtíme,zalijeme 2 l vody a vaříme pozvolna 10 minut.Poté přecedíme a zahřejeme na 70C a rozpustíme cukr,poté plníme do lahví,navrch lahve dáme 1 lžičku čistého lihu,vodky nebo slivovice-kvůli konzervaci a uchováváme v lednici.
Bereme každý den lžičku sirupu jako prevenci před chřipkou.
Bereme každý den lžičku sirupu jako prevenci před chřipkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Stockma
(upraveno)
11. 6. 2012, 23:12
já jsem zkoušela šípkový sirup loni a byla jsem celkem zklamaná, z tekutého (chuťově dobrého) sirupku se za týden stala tuhá - regulérní rosolovitá marmeláda, takže moje zkušenost mě nepřesvědčila - jinak jsem sirupkový maniak a dělám z čeho se dá...
pavlíkmacík
(upraveno)
30. 10. 2010, 19:20
mňam..ten bych si dala
Ilonáček
(upraveno)
26. 10. 2010, 11:22
sirup je , mám jen dotázek ohledně čištění-rozdrtit i s chloupky a jadérky nebo se musí vnitřek odstranit??????děkuji za odpověď
JarkaBa
(upraveno)
26. 10. 2010, 15:32
@Ilonáček
Odstranit jen chloupky na špičce šípku,rozdrtit i s jadérky,pak je přepasírujete přes cedník,cedila jsem přes klasický a poté ještě přes plátýnkový,nebo někdo může přes klasické plátno,ale mě to přes ty dva šlo krásně.
Ilonáček
(upraveno)
27. 10. 2010, 11:21
@JarkaBa
děkuji za radu a odpověď
Vratucha
(upraveno)
25. 10. 2010, 19:43
Jéžiš, jak dlouho se sbírá kilo šípků?
JarkaBa
(upraveno)
25. 10. 2010, 19:47
@Vratucha
Netrvalo to tak dlouho,ale popíchaná jsem byla řádně ,horší je to čištění.