(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Pečený hruškový čaj s medem a zázvorem

Potřebné ingredience
2 kg hrušek,13dkg čerstvého zázvoru,17dkg cukru krupice a půl velké sklenice medu.
Postup přípravy
Hrušky nakrájíme na kostičky a oloupaný zázvor nahrubo nastrouháme,smícháme s medem a cukrem a pečeme asi 45 minut na 180C.Ještě horké plníme do skleniček,které otřeme čistým lihem a zadělané otočíme dnem vzhůru.Pak dáme do skleničky 2 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou,kdo chce může ještě přidat šťávu z citronu..
Používáme hlavně v období chřipek.
Používáme hlavně v období chřipek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamii
(upraveno)
29. 10. 2010, 21:43
Dobry vecer,chci se zeptat hrusticky se loupou?


nahlásit

JarkaBa
(upraveno)
30. 10. 2010, 8:24
@Kamii
Loupou,určitě je to lepší

nahlásit

JarkaBa
(upraveno)
29. 10. 2010, 12:10
Já jsem je loupala,měla jsem je flekaté,ale určitě to bude lepší,pokud by se neoloupaly myslím si,že by byly tvrdé.Čaj je opravdu dobrý.
Jarka.



nahlásit
Vratucha
(upraveno)
29. 10. 2010, 9:37
Určitě ho vyzkouším, miluju hrušky a zázvor. A mají se ty hrušky oloupat??
nahlásit